Ce se întâmplă în ultimele minute înainte să mori. Semnele ciudate ale morții și ce se întâmplă în corp. Cât timp durează să mori

Ce se întâmplă în ultimele minute inainte sa mori - Foto: Freepik @rawpixel.com
Ce se întâmplă în ultimele minute inainte sa mori - Foto: Freepik @rawpixel.com

Ce se întâmplă cu fix 1 minut înainte să mori. Care sunt semnele morții, ce se întâmplă în corp și cât timp durează să mori?

Moartea marchează acel moment firesc în care corpul tău fizic încetează să mai lupte pentru a supraviețui. Inima ta încetează să mai bată, creierul tău se oprește, iar organele vitale, inclusiv rinichii și ficatul, se opresc.

Moartea însăși este un proces, iar experiențele aproape de moarte au fost subiectul unor dezbateri și cercetări intense de-a lungul anilor.

Cancerul pulmonar, cel mai agresiv cancer. Avansează rapid la creier, oase și inimă. Dă metastaze în tot corpul. Testele care pun diagnosticul

Deși există multe relatări de la persoane care au avut experiențe aproape de moarte, studiile asupra acestor experiențe rămân în continuare subiect de dezbatere și cercetare. Nu există un răspuns definitiv la întrebarea "ce se întâmplă cu fix 1 minut înainte să mori", dar cercetarea în acest domeniu este în curs de desfășurare.

Cu toate acestea, acest articol analizează câteva aspecte ale experiențelor despre moarte.

Aceste experiențe misterioase ale apropierii de moarte sunt raportate de persoane care au trecut prin asta din anumite cauze precum accidente grave sau probleme medicale serioase.

În ciuda diferențelor culturale și individuale, există unele elemente comune în aceste relatări care aruncă o lumină asupra întrebării fascinante despre ce se întâmplă înainte de moarte.

Cât timp durează să mori?

Fiecare persoană are un interval de timp diferit, iar timpul necesar pentru ca organismul tău să moară depinde de starea ta de sănătate, de tratamentele pe care le primești și de cauza morții.

De exemplu, un stop cardiac subit netratat poate duce la deces în câteva minute.

În cazul afecțiunilor cronice (pe termen lung), corpului îi poate lua săptămâni sau chiar luni pentru a muri.

Cauzele comune de deces la nivel mondial, cum ar fi bolile de inimă, bolile pulmonare cronice și cancerul, sunt adesea tratabile. Aceste tratamente nu numai că întârzie moartea, ci și prelungesc procesul de moarte. Această încetinire face mai ușor de recunoscut semnele comune care arată că moartea se apropie, potrivit Cleveland Clinic.

Ce se întâmplă cu corpul tău înainte de moarte?

1. Mai mult somn și mai puțină activitate fizică

Când ești pe moarte, nu dormi pentru a-ți reîncărca mintea și corpul. În schimb, dormi pentru că organismul tău nu mai are energie pentru activitate. Inima ta devine mai puțin capabilă să pompeze sângele bogat în oxigen în tot corpul tău. Fără la fel de mult oxigen, celulele corpului dumneavoastră nu au energia necesară pentru a vă menține treaz și activ pentru perioade lungi de timp. Odihna este o parte importantă a morții.

2. Scăderea poftei de mâncare și a setei

Un corp pe moarte nu are nevoie de aceeași cantitate de hrană ca un corp care nu este pe moarte. Pofta de mâncare poate scădea dramatic în zilele, săptămânile sau lunile dinaintea morții. Este posibil ca sistemul digestiv să proceseze mai greu alimentele pe care le mâncați. În cele din urmă, este posibil să vă pierdeți complet pofta de mâncare.

Ce se întâmplă în ultimele minute înainte să mori

1. Senzații de liniște și pace

Multe persoane care au avut experiențe aproape de moarte au raportat o senzație profundă de liniște și pace. Această senzație este adesea asociată cu o lipsă completă de durere și suferință.

Cercetătorii speculează că acest sentiment ar putea fi rezultatul eliberării de tensiune și stres, asociate cu moartea iminentă.

2. Trecerea printr-un tunel

Un alt element comun este senzația de a călători printr-un tunel luminos. Persoanele au raportat că s-au simțit atrase către o lumină strălucitoare la capătul tunelului. Asta a fost interpretat de unii ca o alegorie a trecerii către lumea de dincolo.

3. Experiențe de ieșire din corp

O altă caracteristică este senzația de a ieși din propriul corp și de a privi scena de la o distanță.

Uneori, oamenii raportează că au văzut medici și asistente lucrând asupra lor sau au asistat la evenimente din viața lor de la o distanță.

Această experiență sugerează o desprindere de corpul fizic.

4. Întâlniri cu ființe luminoase sau persoane decedate: În timpul NDE, unii indivizi susțin că au avut întâlniri cu ființe luminoase sau cu persoane dragi care au decedat anterior. Aceste întâlniri aduc cu ele un sentiment de iubire și acceptare profundă.

5. Revelații și înțelepciune

Mulți oameni raportează că au primit informații sau înțelepciune în timpul experienței lor aproape de moarte. Aceste revelații pot schimba perspectiva lor asupra vieții și morții.

Cercetătorii încă încearcă să explice aceste experiențe în termeni științifici și să determine dacă există o explicație neurologică sau psihologică pentru ele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel