Cele mai bune 5 ceaiuri pentru mahmureală. Elixirul ideal după o noapte albă

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
cele mai bune 5 ceaiuri pentru mahmureala foto:freepik
cele mai bune 5 ceaiuri pentru mahmureala foto:freepik

Cele mai bune 5 ceaiuri pentru mahmureală. Care sunt acestea și ce alte efecte au asupra organismului.

După o noapte de neuitat, petrecută alături de prieteni sau la evenimente sociale, se poate întâmpla ca a doua zi să vă însoțească starea de mahmureală. Cu durerea de cap și cu stomacul deranjat, ceaiurile devin aliați în recuperarea și refacerea corpului și a minții. Este de la sine înțeles că ingredientele proaspete alcătuiesc cea mai sănătoasă ceașcă de ceai. Cele 8-24 de ore de mahmureală pot fi mai ușor de suportat cu multă apă și amestecul potrivit al oricăreia sau a tuturor plantelor de mai jos.

Vezi și: 8 alimente care te vor ajuta în septembrie. Mențin starea de bine și îmbunătățesc sistemul imunitar

1. Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă este adesea prima alegere pentru cei care se confruntă cu mahmureala. Aroma fresh și proprietățile sale calmante pot ajuta la ameliorarea disconfortului gastric și a grețurilor. De asemenea, poate ajuta la menținerea unei respirații proaspete, ceea ce poate fi benefic în cazul unei situații neplăcute. Consumul de ceai de mentă vă poate oferi o senzație de relaxare și ușurare.

Nu este un coșmar complet să trebuiască să mergeți la serviciu după o noapte lungă de petrecut cu prietenii? Puțină mentă în ceaiul de dimineață ar trebui să vă ajute să vă recăpătați concentrarea și să vă împrospăteze pe tot parcursul zilei. Ceaiul de mentă ajută la reînnoirea simțurilor și la relaxarea minții.

2. Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este un adevărat superaliment atunci când vine vorba de combaterea mahmurelii. Proprietățile sale antiinflamatorii pot ajuta la calmarea sistemului digestiv și la ameliorarea stării de greață. De asemenea, ghimbirul poate stimula circulația și poate contribui la îmbunătățirea nivelului de energie. Vă poate ajuta să reveniți la normalitate mai rapid.

Ghimbirul este ”regele plantelor anti-greață” și nu veți avea nevoie de foarte mult după o seară lungă. Puteți bea apă de ghimbir pe tot parcursul zilei dacă sunteți la serviciu sau puteți începe pur și simplu ziua cu o ceașcă de pudră de ghimbir pur pentru a ține la distanță greața și pentru a vă menține mintea limpede pe parcursul zilei.

Ceașca potrivită de ceai vă poate ajuta să treceți printr-o zi importantă cu un minim de disconfort din cauza mahmurelii.

3. Ceaiul de lămâie

Vitamina C este considerată a fi un remediu eficient, testat și verificat pentru a depăși efectele intoxicației. Ceaiul de lămâie poate îmbunătăți cu adevărat starea de spirit și vă poate face să vă simțiți mai bine pe tot parcursul zilei.

Dacă amestecați ceaiul de lămâie cu ghimbirul, nu doar că va ține la distanță efectele mahmurelii, ci va ajuta și la întărirea sistemului imunitar. Puteți savura o ceașcă de ceai cald, apoi să treceți la câteva pahare de ceai rece pentru a vă menține hidratat și pentru a curăța toxinele pe tot parcursul zilei.

4. Ceai de turmeric

Acest condiment tradițional indian a fost întotdeauna folosit pentru a trata mai multe afecțiuni comune și dureri în medicina ayurvedică.

Unul dintre beneficiile surprinzătoare ale ceaiului de turmeric este efectul pe care îl are asupra stării de spirit, precum și asupra sistemului digestiv. De asemenea, poate ajuta la hidratare, deoarece îl consumați cu apă pe parcursul zilei.

5. Ceaiul de matcha

Matcha, fiind un superaliment, are o mulțime de beneficii, iar unul dintre ele este remediul excelent pentru mahmureală. Cofeina, antioxidanții și clorofila sunt cunoscute ca fiind combinația ideală, care vă poate readuce la starea optimă mai devreme decât v-ați aștepta. Cofeina ajută la reducerea durerii de cap, antioxidanții ajută la detoxifierea organismului, iar clorofila acționează pentru a restabili echilibrul natural în corp. Un beneficiu adăugat este că matcha este cunoscută și pentru capacitatea sa de a proteja ficatul.

Vezi și: Care este cel mai bun mod de a călători. Îți influențează viața și te poate schimba radical

Ceaiul de matcha poate fi consumat simplu, însă, deoarece hidratarea și restabilirea echilibrului electrolitic sunt cheia pentru scăparea de mahmureală, amestecul de matcha cu apă de cocos pare a fi soluția potrivită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel