Chirurgul Radu Zamfir, noul director al Agenției Naționale de Transplant

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr. Radu Zamfir alături de dr. Adela Bostan Danciu și dr.Carmen Pantiș, două membre ale echipei de prelevare de organe de la Spitalul Județean Oradea. foto: Facebook
Dr. Radu Zamfir alături de dr. Adela Bostan Danciu și dr.Carmen Pantiș, două membre ale echipei de prelevare de organe de la Spitalul Județean Oradea. foto: Facebook

Chirurgul Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală, la Centrul de Chirurgie și Transplant „Dan Setlacec” Institutul Clinic Fundeni, a fost numit director executiv al Agenției Naționale de Transplant. Fostul director Anca Mureșan pleacă acasă. 

Ministrul Sănătății, Srina Pintea, a demis-o pe Anca Mureșan care conducea Agenția Națională de Transplant de anul trecut, din vară.

De astăzi, Radu Zamfir e director executiv al ANT

În locul ei l-a numit, astăzi, printr-un ordin de ministru, pe chirurgul Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală, la Centrul de Chirurgie și Transplant „Dan Setlacec" Institutul Clinic Fundeni.

Radu Zamfir este unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din ianuarie 2014, din Munții Apuseni, în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion. Avionul în care erau aceștia s-a prăbușit pe munte în timpul unui zbor pe care îl făcea pentru efectuarea unei de prelevări de organe. 

Ministrul Sănătății a semnat, astăzi, ordinul prin care încetează detașarea medicului Anca Mureșan de la Institutul Regional de Gastroenterologie - Hepatologie „Prof.dr. Octavian Fodor" din Cluj în funcția de director executiv al ANT.
Noul director executiv al ANT, dr. Radu Zamfir, este doctor în medicină, atestat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică și chirurgie oncologică, și deține o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan.

Carieră bogată în transplant

Până acum, dr. Radu Zamfir a fost formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, precum „Educația medicilor în domeniul translantului" și „Dezvoltarea competențelor în transplant".

De-a lungul carierei sale dedicate activității de transplant, medicul Zamfir a primit mai multe distincții, printre care și o diplomă de excelentă pentru contribuția deosebită și implicarea în dezvoltarea activității de transplant hepatic în România.

Comunicatul oficial al Ministerului Sănătății mai precizează:

„Începând cu data de 05.03.2019, dr Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală și cercetător științific a fost numit prin Ordin al ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în funcția de director executiv la Agenția Națională de Transplant (ANT). (...) De-a lungul carierei sale dedicate activității de transplant, dr. Radu Zamfir a primit mai multe distincții, printre care și o Diplomă de excelență pentru contribuția deosebită și implicarea în dezvoltarea activității de transplant hepatic în Romania. Printre atribuțiile directorului executiv al ANT se numără reprezentarea Agenției în relaţiile cu organele statului, precum și cu persoane fizice sau juridice din țară și din străinătate, aprobarea regulamentului de ordine interioară și normele privind disciplina tehnologică și administrative, acreditarea și reacreditarea centrelor de transplant, autorizarea importului și exportului de organe, țesuturi și celule de origine umană destinate transplantării la om sau supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitară și trasabilitate a organelor, țesuturilor și celulelor de origine umană destinate transplantării".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel