Conf Dr Mihai Craiu, despre COVID-19 la copii. „Asta e o veste bună pentru părinți”

Dana Lascu / 03 noi 2020 / 20:20
EXCLUSIV
Părinți cu copil, purtând măști. Foto: Pixabay
Părinți cu copil, purtând măști. Foto: Pixabay

Cunoscutul medic pediatru conf univ dr Mihai Craiu a explicat, EXCLUSIV la Dezbaterea DC Medical, că din fericire copiii nu fac de regulă forme grave de COVID-19.

„E important de spus că și copiii se pot îmbolnăvi (de COVID-19, n.r.), dar dintre persoanele care ajung în atenția medicului și a unităților spitalicești, copiii reprezintă o minoritate. În toate studiile publicate până acum, ei însumează între 5 și 10 procente, în funcție de profilul de vârstă al populației”, a arătat conf univ dr Mihai Craiu. 

El spune că procentul copiilor care ajung să fe spitalizați este și mai mic de atât. 

„Asta este o veste bună pentru părinți. Copiii par a fi afectați mult mai frecvent ușor, și în orice caz dintre pacienții care ajung spitalizați, copiii reprezintă până într-un procent. Cu alte cuvinte, nu fac forme grave. Exceptând reputatul sindrom inflamator multisistemic, faimosul MIS-C sau PIMS (pediatric inflammatory multisystem syndrome)”, a arătat dr Mihai Craiu. 

Dar ce faci când apare febra la copii? Află în video dacă pot fi ei tratați cu antiinflamatoare nesteroidiene: 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy