Constanţa: 41 cazuri de gripă, confirmate în judeţ în acest sezon rece; autobuzele CT Bus - dezinfectate periodic

Un număr de 41 de cazuri de gripă au fost confirmate dintr-un total de peste o sută de suspiciuni de astfel de cazuri înregistrate în judeţul Constanţa, în acest sezon rece, au declarat miercuri reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).

Potrivit dr. Loti Popescu, reprezentant al DJSP, bolnavii de gripă sunt atât copii, cât şi adulţi.

"În legătură cu cazurile de gripă, de la începutul sezonului rece, adică din luna octombrie, până în acest moment, la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică s-au înregistrat 107 suspiciuni de cazuri de gripă, au fost confirmate 41 de cazuri, dintre care 20 de cazuri cu virusul gripal tip A, 20 de cazuri cu virusul gripal tip B şi un caz cu virusul tip A şi tip B. Bolnavii, şi copii şi adulţi", a declarat medicul, într-o conferinţă de presă organizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, notează Agerpres. 

Totodată, Primăria Constanţa a informat, printr-un comunicat de presă, că pentru prevenirea riscului de îmbolnăviri cu infecţii respiratorii acute sunt luate măsuri de siguranţă suplimentare în mijloacele de transport în comun CT Bus.

"Autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concentrat de suprafaţă, pentru uz uman şi veterinar, cu spectru larg de aplicare ce curăţă şi dezinfectează într-o singură etapă. Substanţa se aplică prin pulverizare şi are efect bactericid, fungicid şi virucid. După ce dezinfectantul a fost aplicat, uşile mijlocului de transport în comun se închid aproximativ jumătate de oră, timp în care substanţa acţionează asupra suprafeţelor", conform sursei citate.

Dezinfecţia se desfăşoară cu precădere în timpul nopţii, atunci când autobuzele ies din cursă, acţiunea continuând până la primăvară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel