Copii infectați cu OMICRON. Dr Adriana Pistol: încă nu avem transmitere comunitară

Florina Pop |
Data publicării:
Adriana Pistol  FOTO: DC Media Group
Adriana Pistol FOTO: DC Media Group

Două sau trei dintre noile cazuri cu Omicron anunțate vineri seara sunt la copii până la 9 ani, anunță secretarul de stat Adriana Pistol.

Dr Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat vineri, 7 ianuarie, că sunt foarte puţini copii depistaţi cu tulpina Omicron în ţara noastră, fiind vorba de doi sau trei.

Întrebată într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria câte cazuri de copii depistaţi cu Omicron sunt în ţara noastră, Adriana Pistol a spus: "Foarte puţine, cred că doi sau trei". Ea a atenţionat că în acest moment sunt în circulaţie cele două tulpini, Omicron şi Delta.

"Încă nu avem o transmitere comunitară susţinută, cum spunem noi (a tulpinii Omicron - n.r.). Observăm că tulpina Omicron începe să câştige teren. Am putea spune, în prezent, că avem în circulaţie ambele tulpini, atât tulpina Omicron, cât şi tulpina Delta, să spunem aproximativ jumătate-jumătate. Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă, toată lumea sigur că este expusă, iar aglomerările umane duc la apariţia de cazuri, dacă măsurile preventive, respectiv masca, spălatul pe mâini şi păstrarea distanţei fizice nu sunt îndeplinite", a subliniat secretarul de stat, potrivit Agerpres. 

Oficialii au anunțat vineri seara, 7 ianuarie, 112 noi cazuri cu Omicron.

”Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat astăzi, 7 ianuarie 2022 confirmarea a 112 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului SARS-CoV-2. Este vorba despre 48 de bărbați și 64 de femei cu vârste cuprinse între 0 și peste 80 de ani din municipiul București și 19 județe. Un număr de 11 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia, Franța, Tanzania, Bulgaria, SUA și Austria. Dintre cele 112 cazuri înregistrate, 37 sunt nevaccinate anti-COVID 19”, se arată într-o informare.

Potrivti acesteia, probele au fost lucrate în laboratoarele INBI Matei Balș și INCDMM Cantacuzino.

Prin urmare, numărul cazurilor de infectare confirmate la nivel național cu varianta OMICRON se ridică la 295.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel