Coronavirus, bilanț: peste 4.600 de cazuri în Italia

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Ultimul bilanț al epidemiei cauzate de coronavirus arată că au fost infectate, până în acest moment, peste 100.000 de persoane în întreaga lume. În Italia, numărul infecțiilor a trecut de 4.600.

Bilanțul total al infecțiilor cu coronavirus a ajuns la 102.469 de cazuri la nivelul întergiilumi, în timp ce Italia se află pe locul patru ca număr de îmbolnăviri, cu 4.636 de cazuri. În schimb, în ceea ce privește numprul de decese, Italia este a doua cea  mai afectată țară, cu 197 de decese. În total, în toată lumea au fost înregistrate 2.959 de decese din cauza acestei infecții, cele mai multe fiind în China.

În România s-au înregistrat până acum 9 cazuri de coronavirus, teri dinte persoane fiind deja declarate vindecate și externate din spital. Celelalte șase persoane purtătoare ale virusului sunt internate în cente medicale din Timișoara, Iași, Cluj Napoca și Craiova. Starea lor este bună. Pacineții din Timișoara și Craiova nu prezintă simptome, în schimb, un pacient de la cluj Napoca (maramureșan) și unul internat la Iași au o stare de sănătate ameliorată față de cea pe care auavut-o la internare (fără febră).

O pagina de web a fost special creată special pentru epidemia de CORONAVIRUS de către specialiștii americani de la John Hopkins  (Coronavirus 2019-nCoV Global Cases by Johns Hopkins CSSE) unde pot fi urmarite în timp real datele colectate de OMS (Organizația Mondială a Sănătății), CDC (Centrele americane pentru Prevenirea Bolilor și Control), ECDC (Centrul European pentru Pevenirea Bolilor și Control), NHC (Comisia Națională Chineză de Sănătate) și DXY (comunitatea online a medicilor și farmaciștilor chinezi).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel