Coronavirus, bilanț: peste 4.600 de cazuri în Italia

Angela Sabău / 07 Martie 2020 / 20:07
Coronavirus
Coronavirus

Ultimul bilanț al epidemiei cauzate de coronavirus arată că au fost infectate, până în acest moment, peste 100.000 de persoane în întreaga lume. În Italia, numărul infecțiilor a trecut de 4.600.

Bilanțul total al infecțiilor cu coronavirus a ajuns la 102.469 de cazuri la nivelul întergiilumi, în timp ce Italia se află pe locul patru ca număr de îmbolnăviri, cu 4.636 de cazuri. În schimb, în ceea ce privește numprul de decese, Italia este a doua cea  mai afectată țară, cu 197 de decese. În total, în toată lumea au fost înregistrate 2.959 de decese din cauza acestei infecții, cele mai multe fiind în China.

În România s-au înregistrat până acum 9 cazuri de coronavirus, teri dinte persoane fiind deja declarate vindecate și externate din spital. Celelalte șase persoane purtătoare ale virusului sunt internate în cente medicale din Timișoara, Iași, Cluj Napoca și Craiova. Starea lor este bună. Pacineții din Timișoara și Craiova nu prezintă simptome, în schimb, un pacient de la cluj Napoca (maramureșan) și unul internat la Iași au o stare de sănătate ameliorată față de cea pe care auavut-o la internare (fără febră).

O pagina de web a fost special creată special pentru epidemia de CORONAVIRUS de către specialiștii americani de la John Hopkins  (Coronavirus 2019-nCoV Global Cases by Johns Hopkins CSSE) unde pot fi urmarite în timp real datele colectate de OMS (Organizația Mondială a Sănătății), CDC (Centrele americane pentru Prevenirea Bolilor și Control), ECDC (Centrul European pentru Pevenirea Bolilor și Control), NHC (Comisia Națională Chineză de Sănătate) și DXY (comunitatea online a medicilor și farmaciștilor chinezi).

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy