Costache: Câte teste pentru coronavirus sunt în România

Dana Lascu / 14 Martie 2020 / 11:03
Dr Victor Costache. Foto: DC Medical
Dr Victor Costache. Foto: DC Medical

Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, a dezvăluit câte teste pentru coronavirus sunt în România. 

Ministrul propus și respins al Sănătății, Victor Costache, a declarat sâmbătă, la audierile care au avut loc la Parlament, că la nivel național există pentru depistarea coronavirusului 10.000 de teste Real Time PCR și 50.000 de teste rapide în depozitele UNIFARM.

„Trăim vremuri care nu au mai existat nici în România, nici în Europa, nici în lume și trebuie să avem grijă ca procedurile să nu ne omoare înaintea virusului. (...) În momentul de față, la nivel național, avem peste 10.000 de tip Real Time PCR iar în paralel avem teste rapide. Numai în depozitele UNIFARM sunt 50.000 de teste rapide. (...) Mai fiabile sunt testele de tip Real Time PCR, numai că acestea se realizează la indicațiile epidemiologice strict. (...) În momentul de față se face Real Time PCR în București, la 'Victor Babeș', 'Matei Balș', Spitalul Militar Central, am deschis un centru în plus la ANSVSA și la Institutul 'Cantacuzino'. În plus, există trei centre private. La nivel național avem la Iași, Craiova, Constanța, Cluj, Timișoara", a spus Costache, la audieri.

Ministrul a afirmat că se desfășoară ancheta epidemiologică în cazul tuturor celor infectați cu noul tip de coronavirus.

„În faza doi extindem aceste internări în rețeaua de pneumologie, având în vedere că este un virus cu tropism respirator și mai ales din cauza complicațiilor, sunt din sfera aparatului respirator, iar în faza trei, pe care vrem să o întârziem cât mai mult, vom merge spre celelalte spitale - spre spitalele mari de urgență. (...) Am avut peste 40.000 de intrări în țară care ne-au și adus virusul în România. Este de precizat că avem ancheta epidemiologică la toți cei pozitivi de COVID din România și 94% sunt veniți din Italia sau contacți ai acelora", a susținut ministrul Sănătății, a cărui propunere pentru un nou mandat a fost respinsă de parlamentari.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy