De ce sunt importante Registrele Naționale. Dr. Adrian Wiener: Am această preocupare

Monika Baciu |
Data publicării:
registrele nationale - FOTO: Freepik@kuprevich
registrele nationale - FOTO: Freepik@kuprevich

Registrele naționale permit monitorizarea și gestionarea bolilor într-un mod eficient. Ele oferă o bază de date centralizată în care sunt înregistrate informații despre pacienți, diagnostic, tratament și evoluție.

În cadrul dezbaterii organizate de DC Media Group cu tema "Registrul Național de Implant Cohlear, o prioritate națională", dr. Adrian Wiener, Membru al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a adus în atenție o serie de aspecte cruciale privind gestionarea și implementarea eficientă a registrelor naționale în sistemul de sănătate.

De ce sunt importante registrele naționale

Dr. Adrian Wiener a subliniat că screeningul neonatal, deși esențial, acoperă doar patru boli, subliniind necesitatea extinderii acestuia pentru a acoperi o gamă mai largă de afecțiuni. Cu toate acestea, el a accentuat că nu este suficient doar să existe aceste registre, ci este crucială și gestionarea eficientă a cazurilor respective pentru a asigura obținerea unui rezultat final optim într-un interval adecvat.

Vezi și: Cine este la risc din cauza prafului saharian. Dr. Adrian Marinescu: E vorba de acutizarea unor afecțiuni

"Nu e suficient doar screeningul neonatal. Doar patru boli beneficiază de screening în maternități. E nevoie de mult mai multe, dar e nevoie și de gestionarea cazurilor respective. Din momentul depistării, navigarea prin tot ceea ce va urma pentru a ajunge la un rezultat final, de tratament, într-un interval optim. 

Există un interval optim de rezultat pentru obținerea beneficiului maxim. În calitate de deputat, prima interpelare pe care am depus-o în Parlament către ministrul Sănătății de atunci, a fost legat de Registrul Național de Oncologie. Am această preocupare. Înțeleg ce beneficii majore are un registru național, ce interconectare și urmărire a cazului respectiv poate să aducă și cum poate să optimizeze secvețele pentru orice fel de situație. 

Vezi și: Supraviețuitorii cancerului, complicații. Avertisment: Expuși la probleme endocrine, osteoporoză sau diabet

Din păcate, această luptă pentru registrele naționale se poartă de ani de zile. Este o inerție a administrației. Sunt reglementate prin legislație națională, prin ordine de ministru. Finanțările au trecut, au existat resursele financiare pentru digitalizare și înființarea de registre. Cred că, într-un final, lucrurile vor intra într-o linie dreaptă. Trebuie găsită voința politică, administrativă pentru a înțelege faptul că aceste lucruri sunt foarte importante. 

De data asta există un calendar pentru implementarea acestor registre", a subliniat dr. Adrian Wiener, Membru Comisia pentru sănătate şi familie, Camera Deputaților, în cadrul dezbaterii organizate de DC Media Group "Registrul Național de Implant Cohlear, o prioritate națională".

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel