De unde se informează românii legat de vaccinare. Studiul lui Gindrovel Dumitra

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Medicul Gindrovel Dumitru a declarat, la dezbaterea ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, că a vrut să afle de unde se informează oamenii legat de vaccinare. Rezultatele l-au luat prin surprindere.

Invitat la dezbaterea ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, organizată online de DC Media Group, medicul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie al SNMF, a vorbit despre rezultatele studiului făcut anul trecut legat de români și vaccinare. Specialistul a vrut să afle de unde se informează românii în ce privește vaccinarea.

”În 2019, am avut un studiu pe 2.000 de persoane, împreună cu INSCOP, cu Facultatea de Sociologie şi cu sprijinul Societății Române de Microbiologie, astfel încât am adus câteva date importante în ceea ce priveşte percepţia populaţiei legat de relaţia pe care o au cu medicul de familie, medicul pediatru, precum şi încrederea din aceste categorii”, afirmă doctorul Dumitra.

Din studiul său a aflat că 62,7% din populaţie este de acord cu vaccinarea obligatorie în cazul copiilor, dar și că un procent generos - 66,4% - dintre români se vaccinează după ce se consultă cu medicul de familie. Restul cifrelor: 33,1% din ziare şi televiziune; 22,9% de la rude şi prieteni; 21,5% de pe Internet.

”Pentru mine a fost o surpriză, pentru că mă aşteptam ca impactul Internetului să fie mai mare. Asta îmi arată de fapt impactul pe care îl are acest 21,5% asupra programului naţional de vaccinare”, consideră medicul. În opinia sa, relația pe care medicul de familie o are cu aparținătorul arată că este, de fapt, ”unul dintre canalele de comunicare” pe care doctorii de familie ar fi bine să-l folosească și mai mult. ”Noi trebuie să-l folosim și să-l perfecționăm în vederea creșterii acceptării la vaccinare. Până la urmă discutăm de informații care trebuie transmise corect, complet, pe un limbaj adecvat astfel încât părintele să fie capabil să ia cea mai bună decizie”, consideră medicul Gindrovel Dumitra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel