DR Adrian Wiener: „România trebuie să-și consolideze și să-și crească progresiv capacitatea de testare”

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Teste rapide. Foto: Pixabay
Teste rapide. Foto: Pixabay

Dr Adrian Wiener, senator USR și medic în linia 1 de luptă contra COVID-19, a explicat la dezbaterea „Testarea COVID în România, la un an de la pandemie”, organizată de DC Media Group, că România trebuie să-și crească progresiv capacitatea de testare. 

„Cert în acest moment este că România trebuie să-și consolideze și să-și crească progresiv capacitatea de testare și capacitatea sistemului medical, în ansamblul său, de a fi un factor activ și în zona de prevenție, nu doar în cea de tratament și în zona curativă a acestei boli cu care din păcate va trebui să supraviețuim pentru o perioadă mai lungă de timp”, a spus dr Adrian Wiener, la dezbaterea „Testarea COVID în România, la un an de la pandemie”, organizată de DC Media Group.

Pe lângă testare, în contextul extinderii tulpinii mutante de coronavirus descoperită în Marea Britanie, „care va deveni cu siguranță dominantă”, medicul-senator spune că este foarte important să respectăm cu strictețe măsurile de protecție. 

„Suntem de zece luni în pandemie și eu văd zilnic persoane în spații închise fără măști, în magazine, încă după 10 luni nu am ajuns nici măcar la acest nivel de înțelegere al importanței a acestei măsuri de igienă de contact, până la urmă, în contextul dat. Cu atât mai mult cu cât noua tulpină, și revin la ea, acestă măsură de purtare a măștii, practic de respect pentru viața celuilalt, devine și mai importantă în ponderea acțiunilor de ansamblu a contenției pandemiei. Este mult mai importantă decât la vechea tulpină, pentru că în cazul ei contagiozitatea este mult mai mare. Și încă ne luptăm în a convinge oamenii cât de important este” a subliniat Adrian Wiener. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel