Dr Fauci va conduce delegația SUA la ședințele OMS, după ce Joe Biden va anula retragerea ordonată de Donald Trump

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr Anthony Fauci. Foto: NIAID/NIH
Dr Anthony Fauci. Foto: NIAID/NIH

Președintele Joe Biden l-a ales pe dr Anthony Fauci să conducă delegația americană la reuniunile anuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din această săptămână, anulând planul președintelui Donald Trump de retragere din grupul internațional.

Noua administrație de la Casa Albă intenționează să colaboreze cu OMS la un plan internațional de răspuns la pandemia COVID-19, ca una dintre primele modificări majore ale politicii lui Joe Biden, a anunțat echipa de tranziție, cu câteva ore înainte de instalarea sa în funcție, miercuri.

Dr Anthony Fauci va transmite observații OMS astăzi la ședințele anuale ale consiliului executiv, potrivit echipei de tranziție a lui Joe Biden.

„Odată ce Statele Unite își vor relua angajamentul cu OMS, Administrația Biden-Harris va colabora cu OMS și cu partenerii noștri pentru a consolida și reforma organizația, pentru a sprijini eforturile contra COVID-19 în domeniul sănătății și a răspunsului umanitar, și pentru promova sănătatea și securitatea la nivel global, ” a anunțat echipa de tranziție, într-un comunicat.

Reangajarea SUA cu organizația de sănătate a Națiunilor Unite face parte din lunga listă de schimbări majore pe care Joe Biden intenționează să le facă pentru a combate pandemia COVID-19 care se dezlănțuie în întreaga lume. De asemenea, el intenționează să emită un ordin executiv pentru a impune „măști și distanțare fizică în toate clădirile federale, pe toate terenurile federale și pentru angajații și contractanții federali”.

Schimbările fac bine una dintre promisiunile cheie ale campaniei lui Joe Biden. El s-a angajat să se alăture agenției globale de sănătate încă din prima sa zi ca președinte, dacă îl va învinge pe Trump, a cărui decizie de a părăsi OMS în timp ce America se confrunta cu cel mai grav focar de coronavirus din orice țară la nivel global a atras critici bipartite din partea parlamentarilor.

„OMS așteaptă cu nerăbdare participarea delegației viitoarei administrații americane la reuniunea Comitetului Executiv de mâine (nr.azi)”, a arătat purtătorul de cuvânt al OMS, Andrei Muchnik, într-o declarație dată miercuri. 

Dr Anthony Fauci conduce, din 1984, Institutul Național american de Alergologie și Boli  Infecțioase. Este, de asemenea, de mulți ani, seful Laboratorului de Imunoreglare. Într-o analiză din 2020 a citărilor Google Scholar, Dr. Fauci s-a clasat pe locul 32 în topul celor mai citați cercetători în viață.

Dr. Fauci este membru al Academiei Naționale americane de Științe, al Academiei Naționale americane de Medicină, Academiei Americane de Arte și Științe și al Societății Filozofice Americane, precum și altor societăți profesionale, inclusiv Colegiul American al Medicilor, Societatea Americană pentru Investigații Clinice, Asociația Medicilor Americani, Societatea de boli infecțioase din America, Asociația americană a imunologilor și Academia americană de alergii, astm și imunologie. El este membru al comitetului editorial al multor reviste științifice; ca editor al Principiilor de medicină internă ale lui Harrison; și ca autor, coautor sau editor al mai mult de 1.300 de publicații științifice, inclusiv mai multe manuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel