Dr Florin Buicu: Grupul pentru Combaterea Cancerului, înființat la Parlament

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Deputatul dr Florin Buicu, șeful Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a anunțat înființarea oficială la Parlamentul României a Grupului pentru Combaterea Cancerului.

Deputatul dr Florin Buicu, șeful Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților spune că noul Grup pentru Combaterea Cancerului își propune să se implice activ în partea de prevenție și asigurarea accesului la tratamente, îmbunătățirea calității vieții și a serviciilor de paliație.

„În primele 9 luni ale anului 2019 un număr de aproximativ 120.000 de pacienți, din datele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, au fost înregistrați în cadrul Programului Național de Oncologie, cu un buget de aproximativ 2 miliarde de lei.

Parlamentul României a aprobat prin Hotărârea 24 înființarea Grupului pentru Combaterea Cancerului, din care am onoarea să fac parte. Grupul își propune să contribuie la efortul instituțional, românesc și european, de Prevenție și combatere a acestui cumplit flagel. Vom susține de asemenea campaniile de informare și conștientizare a cetățenilor și progresele științifice și medicale în acest domeniu.

Grupuri cu obiective similare au fost înființate de către parlamentele mai multor țări europene și de către Congresul SUA. Lupta împotriva cancerului este una dintre prioritățile noii conduceri a Comisiei Europene și trebuie să fie și a României.

Grupul constituit are acest obiectiv, pe toate palierele, de la prevenție, screening, acces la terapii inclusiv personalizate, până la paleație, cu scopul îmbunătățirii calității vieții.

Pentru a-și realiza obiectivele, grupul va colabora cu instituții similare, cu organizații profesionale din domeniul medical și cu organizații ale pacienților, reprezentanți ai mediului academic, guvernamental, factori de decizie din sectorul public și privat", a notat dr Florin Buicu, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel