EU for Trisomy 21, platformă Sindromul Down. Povestea Iuliei: În sarcină, singurele probleme au fost niște răceli. Nu s-a văzut nimic la ecograf astfel încât să dea medicilor de bănuit

DCMedical Team / 03 feb 2021 / 17:48

Iulia Rus, mama lui Alex, un băiețel în vârstă de aproape patru ani, cu Sindromul Down, a vorbit, pentru DCNews, despre un proiect european, EU for Trisomy 21, mai exact o platformă la nivel european dedicată Sindromului Down și zilei de 21 martie 2021, Ziua Mondială a Sindromului Down.

Mai mulți părinți ai copiilor cu Sindrom Down s-au organizat sub denumirea „EU for trisomy21”. Datorită grupului de părinți care a inițiat pregătirile, 16 țări sunt deja reprezentate în acest proiect, conferind o dimensiune europeană Zilei Internaționale a Sindromului Down. Părinții s-au unit pentru a promova drepturile persoanelor cu Sindrom Down în patru arii prioritare: vizibilitatea, lupta împotriva discriminării, sănătatea, autonomia.

În România, inițiativa este coordonată de Iulia Rus, din Cluj-Napoca, și Radu Buțu, din Târgu-Jiu.

Pentru data de 21 martie, sunt propuse diverse proiecte pentru a marca momentul la nivel european: un proiect dedicat bucuriei, unul dedicat reflectării și altul dedicat acțiunii.  

Contactată miercuri, 3 februarie, de DCNews, Iulia Rus a făcut următoarele precizări: „Proiectul a fost inițiat de un grup de părinți din Belgia. Ne-am alăturat și noi ca țară și automat am făcut pentru România un grup format din părinți care au copii cu Sindromul Down. Noi, părinții, contactăm și europarlamentari pentru a se înscrie la rândul lor. Au răspuns pozitiv câțiva dintre ei, așteptăm și alte răspunsuri. De asemenea, și ONG-urile se pot înscrie pe platformă.”

Citește povestea Iuliei și a lui Alex pe DC NEWS

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy