Evusheld de la AstraZeneca, rezultate uimitoare împotriva COVID. Distruge variantele Omicron BA.4 și BA.5

Sonia Baciu |
Data publicării:
evusheld de la astrazeneca rezultate uimitoare. FOTO Pexels @ Edward Jenner
evusheld de la astrazeneca rezultate uimitoare. FOTO Pexels @ Edward Jenner

Evusheld (tixagevimab si cilgavimab) - anticorpi monoclonali cu duratălungă de acțiune - își păstrează acțiunea neutralizantă împotriva variantelor Omicron BA.4 și BA.5, conform unui nou studiu al Universității din Oxford

Evusheld, produs de AstraZeneca, (tixagevimab and cilgavimab, cunoscut anterior AZD7442) își păstrează acțiunea neutralizantă împotriva variantelor emergente Omicron BA.4 și BA.5, conform noilor date preclinice de evaluare de către Universitatea din Oxford.

Rezultatele obținute au fost raportate online pe platforma bioRxiv.

Aceste rezultate sunt în concordanță cu datele anterioare obținute în mai multe studii care arată că Evusheld păstrează o activitate neutralizantă puternică împotriva Omicron BA.2, varianta circulantă dominantă curent, neutralizând, în același timp, toate variantele testate până în prezent.

Variantele SARS-Cov-2 circulante anterior s-au răspândit în tipare similare astfel încât este posibil ca BA.4 și BA.5, care sunt acum variantele dominante în Africa, să se răspândească la nivel global urmând același tipar ca BA.26. BA.4 și BA.5 au secvențe identice ale proteinei S și par să fi evoluat din BA.21.

John L. Perez, MD, MBA, MA, Vicepreședinte, Coordonator al deprtamentului de Dezvoltare în Stadii Avansate, Vaccinuri și Terapii Imunologice, AstraZeneca a declarat: “Prin combinarea a doi anticorpi cu acțiuni diferite și complementare împotriva SARS-CoV-2, Evusheld a fost dezvoltat încă de la început pentru a combate virusul răspunzător de infecția COVID-19 și pentru a-și păstra eficacitatea neutralizantă în condițiile capacității acestui virus de a genera rapid, prin mutații, noi variante. 

Aceste rezultate noi demonstrează încă o dată că Evusheld este o soluție importantă pentru protecția populațiilor vulnerabile cum ar fi pacienții imunocompromiși care nu dezvoltă un răspuns imun adecvat la vaccinurile împotriva COVID-19 și sunt la risc de a face forme severe de boală”.

Persoanele cu risc crescut de expunere la virusul SARS-CoV-2 ar putea beneficia și de protecție cu Evusheld

Aproape 2% din populația lumii este considerată a avea un risc ridicat de răspuns inadecvat la vaccinarea împotriva COVID-19 și care poate, în mod particular, să beneficieze de protecția dată de profilaxia pre-expunere cu Evusheld.

Această populație include persoanele care sunt imunodeprimate, cum ar fi cei cu afectiuni maligne sau pacienții cu transplant sau orice persoană care urmeaza tratament cu medicamente imunosupresoare.

Persoanele cu risc crescut de expunere la virusul SARS-CoV-2 ar putea beneficia și de protecție cu Evusheld.

Noi dovezi indică faptul că protecția populațiilor vulnerabile împotriva îmbolnăvirii de COVID-19 poate contribui la prevenția evoluției virale care este un factor important în emergența de noi variante.

Mai multe informații despre Evusheld și AstraZeneca găsiți accesând linkul următor:  https://www.astrazeneca.com/content/astraz/media-centre/medical-releases/evusheld-long-acting-antibody-combination-retains-neutralising-activity-omicron-variants-ba4-ba5-according-new-study-university-oxford.html.

Vezi și: Cât de periculoase sunt BA.4 și BA.5, noile tulpini COVID. Imbri, despre lockdown: Valuri vor mai fi! Nu știu dacă se vor mai numi pandemie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel