Frunzele de dafin, tratament veșnic verde. Cum te ajută câteva frunze de dafin

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dafinul – FOTO: Pexels@Victoria_Bowers
Dafinul – FOTO: Pexels@Victoria_Bowers

Frunzele de dafin sunt indicate pentru tratarea mai multor tipuri de dureri.

Frunzele de dafin sunt recomandate de specialiști pentru tratarea mai multor afecțiuni. Fiecare avem frunze de dafin în casă, iar planta veșnic verde are efecte terapeutice asupra organismului.

Uleiul de dafin pentru imunitate puternică

Uleiul de dafin consumat cu regularitate aduce beneficii asupra stării de sănătate. Se folosesc 30 de grame de frunze de dafin și 250 de ml de ulei de măsline. Se pisează frunzele de dafin, după care se adaugă uleiul de măsline. Amestecul se pune într-un borcan cu capac și se lasă într-un loc întunecos timp de două săptămâni. Apoi se strecoară amestecul și se poate consuma.

Vezi și: Dietele, interzise în cazul copiilor. Efecte grave asupra dezvoltării lor

Beneficiile frunzei de dafin

Beneficiile frunzei de dafin vă oferă o imunitate mai puternică.  Aceste frunze vă ofera mai multă putere intelectuală și vă ajută să vă concentrați mai bine. Frunzele de dafin sunt perfecte pentru calmarea nervilor. Totodată este un excelent tratament în curățarea colonului. Este soluția perfectă pentru durerile de urechi și migrene. Elimină acneea și este capabil să îmbunătățească activitatea intestinelor si digestia, potrivit studiilor.

Masaj cu ulei

Uleiul de dafin se poate folosi și la masaj, acesta tratează articulatiile dureroase. Totodată este perfect pentru problemele renale si hepatice. Frunzele de dafin vă elimina durerile articulare și venele varicoase. În tratamentul reumatismului și al durerii generalizate se va aplica unt de dafin pe zona afectată timp de 2-3 ori pe zi.

Vezi și: Scorțișoara, condimentul folosit drept ANTIBIOTIC. Efecte uimitoare pentru diabetici, Salmonella și boli hepatice

Elimină durerea de cap

Uleiul de dafin este indicat și pentru a trata durerile de cap. Se masează tâmplele cu ulei de dafin, iar acesta are efect asupra migrenelor.

Dafinul pentru piele

Săpunul cu dafin are efect de hidratare asupra pielii. Acesta curăță pielea în profunzime și tratează o varietate de afecțiuni ale pielii, precum acneea, pzoriazisul, infecțiile fungice. În plus, frunzele de dafin pot menține podoaba capilară frumoasă și sănătoasă. Pentru tratea părului se folosește o infuzie de dafin.

Vezi și: Conjunctivita alergică sau rinita alergică. Diferența dintre cele două

Cine nu trebuie să consume dafin

Ceaiul de dafin nu este indicat diabeticilor. Frunzele de dafin pot influența nivelul de zahăr din sânge, așa că diabeticii trebuie să fie atenți la glicemie. Mai mult, înainte de o operație se recomandă oprirea utilizării frunzelor de dafin, întrucât acestea încetinesc sistemul nervos central și, în combinație cu anestezia, pot crea probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel