Galaţi: Prelevare de organe de la o pacientă în moarte cerebrală după un AVC, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

Prelevare de organe
Prelevare de organe

Mai multe organe de la o femeie aflată în moarte cerebrală după un accident vascular cerebral au fost prelevate, joi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi, au informat reprezentanţii unităţii medicale.

 

Potrivit sursei citate, fiul unei femei în vârstă de 54 ani din Galaţi, aflată în moarte cerebrală după un accident vascular cerebral, şi-a dat acordul ca organele mamei sale să fie donate pentru salvarea altor vieţi. Intervenţia chirurgicală a fost realizată de medici din Galaţi şi din Bucureşti, iar organele au fost trimise către Spitalul Clinic Fundeni din Capitală, notează Agerpres. 

"În această dimineaţă (joi-n.r.), în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi a avut loc o prelevare de organe de la o pacientă aflată în moarte cerebrală. Procesul de prelevare a fost coordonat de către o echipă de medici de la Bucureşti. S-au prelevat ficatul, corneea, rinichii, ţesut osos şi tendoane. Vreau să mulţumesc în primul rând familiei, care a fost de acord cu acest gest nobil şi generos, apoi echipei medicale multidisciplinare complexe care a realizat acest lucru. Sper ca acest gest să salveze cât mai multe persoane aflate în nevoie imediată de transplant", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, în a cărui subordine se află unitatea medicală.

Prin această intervenţie, mai mulţi pacienţi aflaţi pe lista de aşteptare vor fi salvaţi. Este cea de-a patra prelevare de organe efectuată în acest an la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel