HEALTH ROMANIA II. Sorina Pintea: Semnez Ordinul off-label înainte să plec din Minister

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Sorina Pintea, ministrul interimar al Sănătăţii, a promis, la dezbaterea HEALTH ROMANIA: PIAȚA MEDICAMENTELOR DIN ROMÂNIA, ÎN FAȚA UNOR PROVOCĂRI, organizată de DC Media Group, ca va semna ordinul care dă acces pacienților la medicamente care le fac bine, în afara indicațiilor terapeutice aprobate.

Mult-așteptatul Ordin off-label, care dă dreptul medicilor să prescrie pacienților lor medicamente care i-ar ajuta, chiar dacă indicația terapeutică nu este aprobată în România, va fi semnat și pus în aplicare , a promis ministrul interimar al Sănătății, Sorina Pintea.

„Nu voi pleca de la Minister până când nu voi semna ordinul off-label pentru că mi se pare normal să dăm șansa tuturor pacienților la viață, obținut tratamentul care le face cel mai bine, dar asta va fi responsabilitatea medicilor care prescriu aceste tratamente și a comisiilor de specialitate care vor trebui să elaboreze criterii foarte clare. Este un ordin care a stat multă vreme în Transparență decizională, a fost discutat, răsdiscutat. Nu. Cred că e momentul să tranșăm. Aveam de gând să fac asta, o voi face, nu voi pleca până nu voi face acest lucru", a promit ministrul, la dezbaterea HEALTH ROMANIA: PIAȚA MEDICAMENTELOR DIN ROMÂNIA, ÎN FAȚA UNOR PROVOCĂRI.

Detalii suplimentare în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel