Ioana Mihăilă: Noul contract-cadru intră în vigoare de la 1 iulie. Se vrea inversarea piramidei serviciilor de asistență medicală. VIDEO

Dana Lascu |
Data publicării:
Ministrul Ioana Mihăilă
Ministrul Ioana Mihăilă

Noul contract-cadru privind acordarea asistenței medicale urmărește să susțină inversarea piramidei serviciilor, prin creșterea ponderii celor din asistența medicală primară și ambulatorie și reducerea „internărilor nejustificate” pentru pacienți care pot fi tratați în ambulatoriu și la medicii de familie, a declarat marți ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

„Pacienții vor beneficia de reglementări în baza unor acte adiționale pentru luna iulie încheiate de casele de asigurări de sănătate cu furnizorii, iar o nouă sesiune de contractare va demara în curând, astfel încât noile contracte intră în vigoare de la 1 august. Scopul măsurilor este de asigura un acces mai bun la serviciile medicale de prevenție, precum și la serviciile medicale necesare pentru diagnosticarea, tratamentul și monitorizarea afecțiunilor cronice. 

Noul contract-cadru urmărește să susțină inversarea piramidei serviciilor de asistență medicală, prin creșterea ponderii serviciilor din asistența medicală primară și ambulatorie și reducerea internărilor nejustificate pentru pacienți care pot fi tratați în ambulatoriu și la medicii de familie. 

Printre reglementări aș vrea să amintesc pachetul de servicii preventive pentru persoanele asimptomatice cu vârsta de peste 40 de ani, pachet în cadrul căruia se pot acorda până la trei consultații la nivelul cabinetului medicului de familie și de asemenea se poate acorda un bilet de trimitere pentru analize care se efectuează peste valoarea de plafon”, a explicat ministrul, într-o conferință de presă.

Ioana Mihăilă a spus că noile prevederi vor intra în vigoare de la 1 iulie în baza contractului-cadru pentru anii 2021, 2022.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel