Ipoteză: vaccinul Pizer, eficient la 11 zile după prima doză

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay

Un nou studiu a reanalizat datele privind vaccinul Pfizer și au constatat că este eficient după 11 zile de la prima doză, sugerând că nu ar mai fi necesară cea de-a doua.

Cercetătorii din Australia au efectuat un studiu care sugerează că a doua doză de „rapel” a vaccinului Pfizer-BioNTech nu poate crește eficacitatea vaccinului împotriva Covid-19.

Rezultatele studiului au indicat faptul că o doză de vaccin ar putea fi suficientă pentru a oferi un răspuns imun robust la 11 zile după vaccinare.

Studiul „Reanaliza datelor privind vaccinul Pfizer mRNA BNT162b2 SARS-CoV-2” nu reușește să găsească o eficacitate crescută în urma celei de-a doua doze.

Studiul a fost publicat pe serverul de preimprimare medRxiv * server.

Pentru studiu, cercetătorii au reexaminat datele studiului de fază III Pfizer-BioNTech din ziua 1 până la 111 în grupurile placebo și experimentale.

Ei au studiat eficacitatea vaccinării din ziua 11 până în ziua 28 și au comparat eficacitatea celei de-a doua doze de vaccin administrate în ziua 28 până în ziua 111, potrivit BusinessLine.

Constatările au demonstrat că vaccinul Pfizer-BioNTech mRNA a oferit un răspuns imun protector robust la 11 zile după prima doză de vaccinare. De asemenea, au descoperit că a doua vaccinare nu a ajutat la creșterea eficacității.

Mai exact, prima doză de vaccin a contribuit la dezvoltarea anticorpilor neutralizanți detectabili înainte de a doua doză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel