Ipoteză: vaccinul Pizer, eficient la 11 zile după prima doză

Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay

Un nou studiu a reanalizat datele privind vaccinul Pfizer și au constatat că este eficient după 11 zile de la prima doză, sugerând că nu ar mai fi necesară cea de-a doua.

Cercetătorii din Australia au efectuat un studiu care sugerează că a doua doză de „rapel” a vaccinului Pfizer-BioNTech nu poate crește eficacitatea vaccinului împotriva Covid-19.

Rezultatele studiului au indicat faptul că o doză de vaccin ar putea fi suficientă pentru a oferi un răspuns imun robust la 11 zile după vaccinare.

Studiul „Reanaliza datelor privind vaccinul Pfizer mRNA BNT162b2 SARS-CoV-2” nu reușește să găsească o eficacitate crescută în urma celei de-a doua doze.

Studiul a fost publicat pe serverul de preimprimare medRxiv * server.

Pentru studiu, cercetătorii au reexaminat datele studiului de fază III Pfizer-BioNTech din ziua 1 până la 111 în grupurile placebo și experimentale.

Ei au studiat eficacitatea vaccinării din ziua 11 până în ziua 28 și au comparat eficacitatea celei de-a doua doze de vaccin administrate în ziua 28 până în ziua 111, potrivit BusinessLine.

Constatările au demonstrat că vaccinul Pfizer-BioNTech mRNA a oferit un răspuns imun protector robust la 11 zile după prima doză de vaccinare. De asemenea, au descoperit că a doua vaccinare nu a ajutat la creșterea eficacității.

Mai exact, prima doză de vaccin a contribuit la dezvoltarea anticorpilor neutralizanți detectabili înainte de a doua doză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy