ISJ Maramureș, focar de infecții. Instituția nu are aviz sanitar de funcționare

Adisa Codruț / 21 sep 2019 / 15:05
Isj Maramureș   Foto realitateademaramures.net
Isj Maramureș Foto realitateademaramures.net

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș este un adevărat focar de infecții. Mai multe fotografii cu mizeria de la intrarea în instituție au fost date publicității. 

În imagini pot fi văzute scaune murdare lăsate pe holuri, documente publice rătăcite, cutii de carton și gunoaie puse sub trepte, aparatură defectă dar și alte resturi și obiecte care nu au ce căuta în acest decor.

De asemenea, grupurile sanitare arată ca și cum ar fi dintr-o clădire abandonată, cu igrasie, tencuială care cade, iar în curte, de asemenea mizerie, scrumiere sau găleți de plastic.

De altfel, instituția nu are aviz sanitar de funcționare și nicio notificare pentru normele igienico-sanitare, eliberata de Direcția de Sănătate Publica Maramureș.

 „Legea spune că orice instituţie publică, spaţiu care desfăşoară activităţi care intră în contact cu partea umană, trebuie să aibă o notificare din punct de vedere al reglementărilor normelor igienico-sanitare. Din ceea ce am verificat până acum ISJ Maramureş nu au o asemenea notificare.” a explicat Rareş Pop, director Direcţia de Sănătate Publică Maramureş pentru realitateademaramures.net.

Acest aspect este confirmat și de Biroul de Presă al inspectoratului dar şi de conducerea I.S.J. Maramureș, care susține că din lipsa unor spaţii adecvate nu se poate intra în legalitate. A menţionat acest lucru, unul dintre adjuncții instituției.
„Clădirea Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş nu satisface cerinţele prevăzute de lege, deoarece birourile sunt foarte mici, colegii sunt şi aşa foarte înghesuiţi, chiar şi eu am un birou foarte, foarte mic.” a spus prof. Mihai Pop, Inspector şcolar general adjunct. În birouri sunt câte 2-5 inspectori.

Potrivit legii, Inspectoratul Şcolar Județean, aflat în subordinea Ministerului Educației Naționale va trebui acum să depună de îndată documentele în vederea obținerii notificării pentru normele igienico-sanitare.

Rămâne de văzut însă dacă poate obține acest aviz, în condițiile în care într-o clădire care lucrează cu publicul și unde își desfășoară activitatea peste 70 de persoane, din care mai bine de 30 sunt inspectori școlari şi nu există nici condiţiile minime: toalete separate pentru femei și bărbați.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy