La zi, în medicină. Decesele cauzate de boala dengue, transmisă de țânțari, s-au triplat. Autoritatea de reglementare UE exclude legătura dintre medicamentele pentru slăbit și gândurile suicidare

Stiri medicale - Foto: Freepik
Stiri medicale - Foto: Freepik

Ce se întâmplă în lumea medicală mondială azi, 12 aprilie. Cele mai noi știri medicale.

Gripa aviară îi determină pe fermierii de lactate din SUA să interzică vizitatorii și să taie copaci

Fermierii de lapte din Statele Unite își ridică nivelul de apărare pentru a încerca să limiteze răspândirea gripei aviare: interzicerea vizitatorilor, tăierea copacilor pentru a descuraja aterizarea păsărilor sălbatice și dezinfectarea vehiculelor care intră pe terenurile lor. Dakota de Sud a devenit joi cel de-al optulea stat în care a fost descoperită gripa aviară înalt patogenă (HPAI) într-un efectiv de vaci de lapte, după ce Departamentul american al Agriculturii a raportat infecții în Carolina de Nord, Texas, Kansas, Ohio, Michigan, Idaho și New Mexico, potrivit Reuters.

Decesele cauzate de dengue în Peru s-au triplat, deoarece schimbările climatice cresc populația de țânțari

Decesele cauzate de boala dengue, transmisă de țânțari, au crescut de peste trei ori în Peru până acum în acest an, potrivit datelor guvernului acestei națiuni sud-americane, care își dublează eforturile pentru a limita o epidemie care a afectat cel mai mult zonele sărace. Guvernul președintelui Dina Boluarte a declarat săptămâna aceasta că a aprobat un "decret de urgență" care permite măsuri economice extraordinare pentru a consolida planul de combatere a epidemiei, despre care experții spun că este exacerbată de schimbările climatice.

OMS avertizează că "timpul se scurge" în Sudanul devastat de război, deoarece accesul la ajutor este restricționat

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat vineri că criza din Sudan s-ar putea agrava în următoarele luni, deoarece distribuția de ajutoare umanitare și de medicamente rămâne restricționată. Războiul a izbucnit în Sudan la 15 aprilie 2023, între armata sudaneză și forțele paramilitare de sprijin rapid (RSF), devastând infrastructura țării, provocând avertismente de foamete și strămutând milioane de oameni în interiorul și în afara țării.

Kenya recheamă siropul de tuse pentru copii J&J din cauza unor suspiciuni de toxicitate

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Kenya recheamă un lot de sirop de tuse pentru copii de la Johnson & Johnson, a anunțat joi, la o zi după ce Nigeria a rechemat același lot de medicamente sub marca Benylin Paediatric. Autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din Nigeria a declarat că testele de laborator efectuate asupra siropului au arătat un nivel ridicat de dietilenglicol, care a fost asociat cu moartea a zeci de copii din Gambia, Uzbekistan și Camerun începând cu anul 2022, într-unul dintre cele mai grave valuri de otrăvire cu medicamente orale din lume.

UE aprobă planul Illumina de a ceda Grail, producătorul de teste pentru cancer, de la Illumina

Planul companiei americane de secvențiere genetică Illumina de a cesiona producătorul de teste de diagnosticare a cancerului Grail a primit undă verde din partea autorităților de reglementare antitrust din UE, care au blocat tranzacția în urmă cu doi ani. Illumina a sărit calul în 2021, când a finalizat achiziția în valoare de 7,1 miliarde de dolari înainte de a obține mai întâi aprobarea autorităților de reglementare din UE.

Șapte copii mor din cauza unei infecții bacteriene la un spital din Trinidad

Șapte copii au murit în patru zile din cauza unei infecții bacteriene la spitalul general Port of Spain din Trinidad, au anunțat autoritățile sanitare de pe insulă. Spitalul general din Port of Spain este principala unitate sanitară din capitala insulei.

Autoritatea de reglementare din UE exclude legătura dintre medicamentele pentru slăbit și gândurile suicidare

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană nu a găsit nicio dovadă că o clasă de medicamente pentru diabet și pentru slăbit, cum ar fi Wegovy de la Novo Nordisk, foarte popular, ar avea legătură cu gândurile suicidare, a declarat vineri, punând capăt unei anchete de nouă luni. Comitetul de evaluare a riscurilor de farmacovigilență al autorității de reglementare, care monitorizează efectele secundare ale medicamentelor, a declarat că, după examinarea dovezilor disponibile, nu a fost necesară nicio actualizare a informațiilor despre produs ale tratamentelor.

Novartis începe oferta publică de cumpărare pentru MorphoSys, companie axată pe cancer

Novartis a anunțat joi că a lansat o ofertă publică de cumpărare a MorphoSys, un dezvoltator german de tratamente pentru cancer, pentru o sumă totală de 2,7 miliarde de euro (2,9 miliarde de dolari). Reuters a relatat în februarie că producătorul elvețian de medicamente Novartis va cumpăra MorphoSys, care avea o valoare de piață a acțiunilor de aproximativ 1,6 miliarde de euro înainte de anunțarea ofertei.

Cocktailul de medicamente al Doping-Valieva ridică îngrijorări în legătură cu pericolele legate de suplimentele alimentare

Dezvăluirea faptului că patinatoarea rusă Kamila Valieva, o adolescentă interzisă, a fost îndopată cu 56 de medicamente și ajutoare dietetice, a pus în lumină lumea obscură a suplimentelor legale, unde o pulbere contaminată sau o etichetă prost redactată ar putea însemna un dezastru pentru un atlet de elită. Dubla campioană mondială canadiană la patinaj artistic, Meagan Duhamel, nu a avut niciodată încredere în antibiotice în timpul carierei sale de competiție și a fost chiar foarte precaută cu vitaminele și mineralele, de teamă să nu declanșeze un rezultat pozitiv la dopaj.

Moderna își suspendă planurile pentru fabrica din Kenya, deoarece cererea de vaccinuri COVID scade

Moderna a anunțat joi că și-a suspendat planurile de a construi o unitate de producție de vaccinuri în Kenya, ca urmare a scăderii post-pandemice a cererii de vaccinuri COVID-19. Măsura este în conformitate cu strategia Moderna de redimensionare a rețelei de producție pentru a reduce costurile, chiar dacă își propune să cheltuiască aproximativ 4,5 miliarde de dolari în acest an pentru cercetarea și dezvoltarea mai multor vaccinuri noi, inclusiv pentru cancer și pentru virusul sincițial respirator (RSV).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel