
Ouăle vor rămâne proaspete dacă nu le speli imediat după ce le cumperi. În caz contrar, elimini stratul protector care ține la distanță bacteriile care provoacă toxiinfecții...
Ouăle trebuie spălate cu maximum 2 ore înainte de a le găti și doar cu apă caldă, nicidecum rece, scrie mypetchicken.com.
Dacă ouăle au urme de pământ sau diverse reziduuri pe ele, cel mai bine le îndepărtezi cu un burete sau cu o foaie de șmirghel cu granulație fină.
După ce le-ai spălat, usucă ouăle pe un prosop de hârtie, înainte de a le pune în frigider. Altfel, s-ar putea să prindă mucegai.
Cum trebuie păstrate ouăle la frigider: cu vârful în sus sau în jos?
Ouăle au un capăt ascuţit şi un capăt mai rotunjit, unde se află un sac de aer. Această celulă aeriană poate conţine bacterii care să contamineze conţinutul oului. De aceea, când oul este aşezat cu partea rotunjită în jos, presiunea exercitată poate face ca bula de aer să migreze în sus, contaminând în special gălbenuşul. Albuşul de ou este rezistent la bacteriile periculoase, în timp ce gălbenuşul este un loc ideal pentru dezvoltarea bacteriilor.
De aceea este recomandată păstrarea ouălor cu vârful în jos, deoarece partea rotunjită şi, implicit, bula de aer, vor rămâne în partea de sus.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-