
Consumul de nuci, migdale sau fistic, de mai multe ori pe săptămână, a fost asociat cu menținerea unei bune sănătăți a inimii. De protecție se bucură în special cei care sunt...
Consumul de nuci (alături de migdale sau fistic) cât de frecvent (aproape zilnic, dacă e posibil), poate reduce riscul bolilor cardiovasculare la persoanele cu diabet zaharat de tip 2, după cum rată un nou studiu.
Documentul a fost publicat online de către Circulation Research și s-a bazat pe sondajele privind dieta a mai mult de 16.000 de oameni, înainte și după ce au fost diagnosticați cu diabet de tip 2, o afecțiune care crește riscul bolilor de inimă, scrie Harvard Medical School.
Risc cu 17% mai mic
Cercetătorii i-au întrebat pe participanții la studiu despre obiceiurile alimentare ale acestora, pentru o perioadă de mai mulți ani. Persoanele care au mâncat cinci porții de nuci pe săptămână au avut un risc cu 17% mai mic de a face boli cardiovasculare, comparativ cu cei care au mancat mai puțin de o porție pe săptămână.
Pline de grăsimi nesaturate, fibre și minerale, nucile pot ajuta la menținerea sub control a zahărului din sânge, a tensiunii arteriale și a colesterolului.
Fructele cu coji lemnoase, care includ nucile, migdalele și fisticul, păreau să ofere cele mai puternice beneficii, potrivit rezultatelor studiului. Arahidele nu au avut rezultate la fel de bune.
Deși acest studiu nu poate dovedi cauza și efectul, mâncând o mână mică de nuci nesărate aproape zilnic vă va ajuta, probabil, inima , chiar dacă nu aveți diabet.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-