Cum se obține o crustă aurie, crocantă și apetisantă
Profesorul Dan Vodnar, care predă Gastronomie Moleculară al USAMV Cluj, spune, pe rețelele sociale, că ”suprafața crocantă a unui produs alimentar rezultă din contactul acelui preparat cu grăsimea fierbinte...
Dan Vodnar, profesor de Gastromonie Moleculară la USAMV Cluj, explică, într-o postare de pe pagina proiectului său Știință cu sare și piper, cum ia naștere crusta aurie și crocantă de pe suprafața unui aliment.
”Suprafața crocantă a unui produs alimentar rezultă din contactul acelui preparat cu grăsimea fierbinte și apa care se evaporă de pe suprafața acestuia?Pentru a obține o crustă aurie, crocantă și apetisantă trebuie să evităm gătirea mai multor straturi de preparat în tigaie (aglomerarea), deoarece temperatura va scădea drastic ducând la condensarea apei și la înmuierea preparatului. Pentru a menține suprafața crocantă a preparatului trebuie să evităm acoperirea acestora cât încă sunt fierbinți, lăsându-le să se răcească într-un singur strat. De asemenea, ca preparatele să fie atât crocante, cât și savuroase, trebuie să ținem cont de cantitatea și de tipurile de grăsime utilizate în procesul de gătire”, explică acesta.
-
Prebiotice ieftine care îmbunătățesc memoria după 60 de ani26.11.2025, 12:51
-
Diabetul crește de patru ori riscul de cancer de vezică26.11.2025, 11:44
-
-
De ce crizele de tuse ne apucă seara. Cum prevenim26.11.2025, 08:51
-
Ceaiuri bune pentru copii: ce este sigur și ce nu25.11.2025, 21:23
Rutina 3-în-1. Ce produse multitasking schimbă radical îngrijirea tenului
Timpul este o resursă prețioasă, iar, într-o lume tot mai agitată, produsele multitasking au devenit esențiale pentru cei care vor eficiență fără compromisuri.
Conservanți cancerigeni, identificați în produse de îngrijire personală
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
EXCLUSIV Obiectul din bucătărie care te scapă de celulită: Credeți-mă, rezultatele sunt foarte bune! Stimulează circulația
Cum să îți vopsești părul cu plante. Așa îți schimbi culoarea părului, simplu și rapid
De ce îți crapă călcâiele. Greșeala ASTA îți distruge tălpile. Crema banală pe care trebuie să o folosești
Dacă folosești produse cosmetice, trebuie să știi asta! Atenție la HEMA. Florin Buicu: Testați pe o porțiune mică de piele
5 soluții eficiente pentru a combate imperfecțiunile tenului
De ce te mănâncă scalpul: 8 cauze surprinzătoare. Soluția care te scapă rapid de mâncărime
Alimentele care îți protejează dinții. Întăresc smalțul
De ce nu ar trebui să porți cerceii mereu. Riscurile la care te expui
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
Secrete pentru unghii sănătoase și frumoase în sezonul rece. Cum să le îngrijești
5 motive pentru care nu ar trebui să te epilezi
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
Cum să alegi o cremă bună pentru iarnă: nu după miros, ci după ingrediente
Ce să pui în WC ca să miroasă frumos mereu. Ai ingredientul în bucătărie. Multe femei adoră acest truc
Cum previi părul electrizat și uscat de la frig și căciulă
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Ten matur vs ten deshidratat: cum faci diferența și ce formule de îngrijire alegi
Cât de des trebuie să speli prosoapele. Temperatura ideală la care trebuie spălate, de fapt. Nu este de 90°C
Cum să cureți corect oja semipermanentă. Detaliul pe care l-ai ignorat
Masca esențială pentru un păr rezistent și sănătos
De ce să nu te speli pe cap cu 2–3 zile înainte de vopsire. Sfaturi pentru o culoare perfectă și un scalp sănătos
De ce îți sare oja de pe unghii. Greșeala pe care o faci mereu. Ce să faci ca oja să reziste
De ce îți sare oja de pe unghii? Ce să faci pentru a oja să reziste mai mult timp.
