Vrei busuioc proaspăt tot timpul anului? Iată ce ai de făcut!

basil-932079_640_17571600 Busuiocul este folosit în multe preparate culinare FOTO: pixabay

Busuiocul este nelipsit din bucătărie și vă puteți bucura de aroma lui tot timpul anului.

Dacă vreți să aveți ierburi proaspete tot timpul anului cu care să gătiți sau să preparați băuturi răcoritoare puteți proceda în felul următor:

* Le creșteți în casă – în ghivece; tot ce aveți de făcut puteți vedea AICI.

* le conservați de verzi în congelator – în ciuda zvonurilor, busuiocul nu devine negru după ce e tăiat și pus imediat la înghețat. Mai puteți să-l înghetați în ulei și să puneți busuioc tocat cu câteva lingurițe de ulei în tava pe care o folosiți, de obicei, pentru cuburi de gheață. ”Aceasta este o modalitate foarte ușoară de a îngheța orice plantă pentru a fi folosită în supe sau sosuri în care un pic de apă nu contează”, se precizează pe northernhomestead.com. Odată ce cuburile cu busuioc sunt înghețate, transferați-le într-o pungă sau recipient pentru congelator, etichetați-le și puneți-le în congelator.

O altă variantă de conservare a busuiocului și ierburilor este uscarea lor și depozitatea în borcane de sticlă.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250