Numărul bebelușilor născuți în Japonia, pentru prima dată în 120 de ani sub pragul de 900.000

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bebelus
Bebelus

În 120 de ani de când japonezii realizează această statistică, anul acesta numărul bebelușilor născuți este sub pragul de 900.000.

Numărul bebelușilor născuți în Japonia în acest an a coborât sub pragul de 900.000 pentru prima dată de la debutul publicării datelor statistice cu privire la acest indicator, în anul 1899, a anunțat, marți, Ministerul Sănătății, Muncii și Bunăstării Sociale, transmit Reuters și Agerpres.

Potrivit cifrelor oficiale, anul acesta în Japonia s-au născut 864.000 de bebeluși, comparativ cu 918.400 anul trecut. Este al patrulea an consecutiv în care acest număr atinge un minim istoric.

În paralel, numărul deceselor este preconizat să atingă 1,376 milioane în acest an, o altă valoare record după cel de Al Doilea Război Mondial. În aceste condiții, declinul natural al populației Japoniei este estimat la 512.000 persoane în acest an, fiind pentru prima dată când această cifră a fost mai mare de 500.000.

Ritmul de scădere a natalității în Japonia este unul peste așteptări. În urmă cu doi ani, Institutul Național pentru Studii cu privire la Populație se aștepta la 921.000 de bebeluși născuți în Japonia în anul 2019, iar același institut prognoza că abia în 2021 numărul de bebeluși va scădea sub pragul de 900.000.

Scăderea natalității va pune presiuni asupra finanțării sistemului de asigurări sociale, având în vedere creșterea populației în vârstă, ceea ce va afecta creșterea economică, susțin analiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel