Ordonanța militară nr 12: Suceava și comunele limitrofe ies din carantină

Florina Pop / 13 mai 2020 / 22:15
Marcel Vela, ministrul de Interne.
Marcel Vela, ministrul de Interne.

Carantina din orașul Suceava și comunele din apropiere a fost ridicată miercuri, 13 mai, prin ordonanța militară numărul 12.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a ținut miercuri seara, 13 mai, o declarație de presă în care a anunțat că orașul Suceava și câteva comune ies, din această seară din carantină. Măsura a fost inclusă în Ordonanța militară nr. 12. ”Mulţumesc compatrioţilor din Suceava pentru efortul, dăruirea şi implicarea lor din această perioadă. Sunteți eroii noștri, sunteţi nişte învingători şi vă mulţumesc din suflet dumneavoastră, medicilor, (...), cât și tuturor instituțiilor implicare în acest efort titanic”, a afirmat ministrul Vela.

Acesta a mai spus că se adresează și ca ministru, dar şi ca simplu cetăţean când declară că ordonanţele militare, toate mesajele venite transmise românilor ”nu au făcut decât să consolideze acest zid împotriva unui inamic invizibil şi extrem de agresiv. Ne-a făcut să realizăm că suntem mai puternici împreună. În această perioadă grea am arătat că putem fi uniţi. Trebuie să tratăm fiecare zi cu responsabilitate, să ne gândim la sănătatea noastră şi a celor apropiaţi”.

Oficialul a ținut să mai precizeze:

”Cu toţii ne-am adaptat continuu. În această luptă nu a existat o schiţă pentru că nu a mai existat nu asemenea război. Poate că au existat momente în care fiecare dintre noi am fost uimiţi de acest pericol care pune viaţa la încercare. (...) Vă mulţumesc că aţi respectat ordonanţele militare. Mulţi români trăiesc astăzi graţie efortului şi sacrificiului dumneavoastră. Pot să vă garantez că vom trece cu bine şi peste asta. Dumnezeu să binecuvânteze România!”.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy