Pintea, la dezbaterea pe prețul medicamentelor. De ce nu a dat autorizații de nevoi speciale pentru 17 medicamente

Georgiana Ioniță / 21 oct 2019 / 11:43

La dezbaterea organizată la Ministerul Sănătații, unde participă reprezentanți ai producătorilor de medicamente, ai asociațiilor mari de pacienti și jurnaliști, ministrul Sorina Pintea a explicat ce se întampla cu medicamentele care ar putea să dispară de pe piață de la 1 noiembrie.

La dezbaterea publică organizată pentru prețul celor 128 de medicamente în pericol să dispară de la 1 noiembrie din Romania, ministrul Sănătatii, Sorina Pintea le-a explicat producătorilor că 21 de medicamente din această lista nu au de ce sa fie aduse pe autorizatie de nevoi speciale.

"Germania este principala beneficiara a exportului paralel de medicamente (...). Dintre 128 de medicamente, 58 au acceptat noul preț, pentru 49 există alternative terapeutice. Si au ramas 21 pt care am solicitat punct de vedere de la comisii".

(...) dintre cele 21 un medicament a fost interzis în Europa din primavară. Pentru restul am raspuns de la comisiile de specialitate în care mi se spune că există alternative terapeutice. (...) Așa cum mi-am dat acordul pentru 17 autorizații pe nevoi speciale, aș fi dat și pentru restul, daca aceste comisii ar fi decis că e nevoie de ele", a declarat Sorina Pintea

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy