Pintea, la dezbaterea pe prețul medicamentelor. De ce nu a dat autorizații de nevoi speciale pentru 17 medicamente

La dezbaterea organizată la Ministerul Sănătații, unde participă reprezentanți ai producătorilor de medicamente, ai asociațiilor mari de pacienti și jurnaliști, ministrul Sorina Pintea a explicat ce se întampla cu medicamentele care ar putea să dispară de pe piață de la 1 noiembrie.

La dezbaterea publică organizată pentru prețul celor 128 de medicamente în pericol să dispară de la 1 noiembrie din Romania, ministrul Sănătatii, Sorina Pintea le-a explicat producătorilor că 21 de medicamente din această lista nu au de ce sa fie aduse pe autorizatie de nevoi speciale.

"Germania este principala beneficiara a exportului paralel de medicamente (...). Dintre 128 de medicamente, 58 au acceptat noul preț, pentru 49 există alternative terapeutice. Si au ramas 21 pt care am solicitat punct de vedere de la comisii".

(...) dintre cele 21 un medicament a fost interzis în Europa din primavară. Pentru restul am raspuns de la comisiile de specialitate în care mi se spune că există alternative terapeutice. (...) Așa cum mi-am dat acordul pentru 17 autorizații pe nevoi speciale, aș fi dat și pentru restul, daca aceste comisii ar fi decis că e nevoie de ele", a declarat Sorina Pintea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel