Primul bebeluș născut cu anticorpi pentru COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bebeluș, spital
Bebeluș, spital

Primul bebeluș care s-a născut cu anticorpi pentru COVID-19 luna aceasta, în Singapore. Mama lui a fost infectată în martie, când era însărcinată.

O femeie din Singapore, care a fost infectată cu noul coronavirus în martie când era însărcinată, a născut un bebeluş care are anticorpi împotriva virusului. Bebelușul s-a născut luna aceasta sănătos, fără COVID-19, având, însă, anticorpii virali, potrivit unor suse citate de Antena 3. „Medicul meu spune că i-am transferat anticorpii COVID-19 în timpul sarcinii”, a declarat Celine Ng-Chan ziarului. Ng-Chan a avut o formă uşoară de boală şi a fost externat din spital după două săptămâni şi jumătate, a spus Straits Times.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că nu este sigur încă dacă o femeie însărcinată cu COVID-19 poate transmite virusul la bebeluş în timpul sarcinii sau al naşterii.
Transmiterea noului coronavirus de la mame la nou-născuţi este rară, au raportat medicii de la New York-Presbyterian / Columbia University Irving Medical Center în octombrie în JAMA Pediatrics.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel