Academician Costin Cernescu: Toate semnele arată o evoluție ascendentă a epidemiei. De ce această lipsă de reacție?

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Acad. Costin Cernescu, director onorific al Institutului de Virusologie „Şt. S. Nicolau“ al Academiei Române  FOTO: Facebook/Academia Română
Acad. Costin Cernescu, director onorific al Institutului de Virusologie „Şt. S. Nicolau“ al Academiei Române FOTO: Facebook/Academia Română

Acad. prof. Dr. Costin Cernescu, specialist Virusologie, învitat în ediția specială a emisiunii Academia de Sănătate, a vorbit evoluția epidemiei de COVID-19 în România și despre soluțiile care ar putea fi luate în stoparea pandemiei. 

În ediția din această săptămână a emisiunii Academia de Sănătate, reprezentanți de marcă ai lumii academice medicale au participat la o dezbatere on-line, prilejuită de lansarea volumului „Pandemia Covid-19 în România” al Academiei Române. 

 


Prof.dr. Costin Cernescu, care a contrimuit la volumul recent lansat de Academia Română, spune că este momentul să fie aplicată o atitudine mai fermă în ceea ce privește măsurile de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus. 

"Decând am pus punct materialului pe care l-am oferit în acest proiect, lucrurile s-au schimbat radical și cred că este momentul ca astăzi să avem o atitudine mai fermă, mai dură, în ceea ce privește oportunitatea măsurilor de control. În Iunie, spuneam că epidemia, în România, a izbucnit aproape simultan sau imediat după ce epicentrul European s-a manifestat. Atunci, măsuri de control, blocajul instituit prin stare de alertă, s-a dovedit eficient. Astăzi, după șase săptămâni, în care toate semnele arată o evoluție ascendentă a epidemiei, asistăm la  o inerție în luarea altor măsuri de control. De ce această inerție, nu ne explicăm. De ce această lipsă de reacție nu este analizată și nu este semnalată de factorii decidenți", a explicat academicianul. 

 

VIDEO:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel