Prof dr Doina Azoicăi: vaccinurile sunt victimele propriului lor succes

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Prof.dr. Doina Azoicăi
Prof.dr. Doina Azoicăi

Prof univ Doina Azoicăi de la UMF Iași a declarat la dezbaterea ”Vaccinare, prezent și viitor” consideră că atât oamenii, cât și vaccinurile sunt ”victime”.

O strategie de medicină preventivă trebuie să fie dinamică și trebuie să fie adaptată permanent la situația globală privind starea de sănătate a populației, consideră prof dr Doina Azoicăi de la UMF Iași. Afirmația a fost făcută în cadrul dezbaterii online a DC Media Group ”Vaccinarea, prezent și viitor”.

”Când ați spus câmp de luptă mă gândeam că nu numai noi, oamenii suntem niște victime, chiar vaccinurile sunt niște victime și afirmația că vaccinurile, la momentul de față, sunt victimele propriului lor succes este foarte adevărată pentru că în momentul în care secolul XIX-secolul XX au fost de maximă focusare pe aceste strategii de prevenție prin vaccinare, categoric că foarte multe boli redutabile cum ar fi difteria, tetanosul, chiar tusea convulsivă au devenit din ce în ce mai rare, iar populația largă își pune întrebarea de ce trebuie să mă mai vaccinez din momentul în care nu am mai văzut de foarte mult timp un caz de difterie - din 2002, Europa este zonă liberă de poliomielită: de ce să ne mai vaccinăm?

Asta este o replică foarte frecventă. Este o eroare pentru că așa cum spuneam, suntem pe un câmp de luptă, iar aceste microorganisme, dacă nu găsesc o populație protejată, revin în forță, și chiar uneori revin cu o brutalitate mai mare decât o știam noi din trecut. Se adaptează și atunci fenomenul acesta de re-emergență poate să ne pună într-o dificultate majoră încât, de aceea poate, există această mișcare antivaccinistă pornită pe premisa că dacă nu mai avem boala de ce trebuie să continuăm să ne vaccinăm”, a declarat Doina Azoicăi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel