Rețeta virală de pe Tik Tok care ar promite kilogramele în minus: dieta cu muștar și brânză de vaci. Ce spun nutriționiștii

Ana-Maria Bugiu |
Data actualizării: | Data publicării:
reteta virala de pe tik tok foto:freepik
reteta virala de pe tik tok foto:freepik

Rețeta virală de pe Tik Tok, care ar promite kilogramele în minus. Care este adevărul, de fapt.

Rețeta virală de pe TikTok, cunoscută sub numele de "dieta cu muștar și brânză de vaci", a prins credibilitate în rândul oamenilor, susținând că i-a ajutat să slăbească și să-și crească nivelul de energie, dar nutriționiștii spun că există avantaje și dezavantaje de luat în considerare. 

Dieta cu muștar și brânză de vaci a devenit virală pe TikTok, care a strâns milioane de vizualizări pe hashtag-ul #veggieswithmustard. Aceasta presupune mese alcătuite din muștar, brânză de vaci, legume crude și cârnați. Dieta este bogată în calciu, proteină și fibre și poate duce la pierderea în greutate.

Experții în nutriție observă că această rețetă are un conținut ridicat de sodiu și ar putea promova obiceiuri alimentare nesănătoase, iar ei recomandă adoptarea unui model echilibrat de alimentație pentru sănătatea generală.

Muștarul și brânza de vaci nu par a fi cea mai bună combinație, dar acest trend a cucerit TikTok-ul.

Inițiată de influencerul Tiffany Magee, trendul îi încurajează pe oameni să folosească cantități generoase de muștar și brânză de vaci, ca dip pentru cârnați și legume crude.

Nu doar că susțin că este incredibil de gustos, dar mulți spun că i-a ajutat să piardă o cantitate semnificativă de greutate - și să îmbunătățească balonarea și nivelul de energie. Magee însăși a spus că a pierdut 80 de kilograme mâncând această masă în fiecare zi.

Hashtag-ul #veggieswithmustard a strâns milioane de vizualizări. Hai să vedem cât de sănătoasă, este, de fapt

Avantaje

Să începem cu partea bună. Trendul are, într-adevăr, câteva calități, din punct de vedere nutrițional.

"Brânza de vaci este o sursă convenabilă de proteină și calciu", subliniază dieteticianul înregistrat la Top Nutrition Coaching, Danielle Smith, pentru healthline.

Cârnații furnizează proteină, ceea ce este benefic pentru o pierdere în greutate sustenabilă și susține niveluri stabile ale zahărului din sânge, niveluri mai constante de energie și concentrare pe parcursul zilei. Legumele furnizează fibre, care contribuie la senzația de sațietate. De asemenea, ele susțin funcționarea ficatului și combat inflamația. Chiar și muștarul are câteva aspecte pozitive. 

Până acum sună bine, dar nu apucați să deschideți imediat borcanul de brânză de vaci.

Dezavantaje

Brânza de vaci și cârnații sunt, în mod obișnuit, bogati în sodiu. Pe termen lung, acest tip de alimentație poate să nu fie eficientă, din cauza conținutului scăzut de carbohidrați. Dacă dieta este restricționată la legume, muștar, un cârnat și brânză de vaci, există un risc de deficiențe nutriționale, din cauza lipsei de diversitate.

În plus, consumul acelorași alimente zilnic poate afecta sănătatea tractului gastrointestinal, din cauza lipsei de diversitate

Poate dieta cu muștar și brânză de vaci să ajute la reducerea balonării și îmbunătățirea nivelului de energie?

În timp ce beneficiile nutriționale ale consumului regulat de muștar și brânză de vaci sunt discutabile, mulți oameni afirmă pe internet că au mai multă energie, sunt mai puțin balonați și se simt în general mai bine de când mănâncă astfel.

De ce se întâmplă asta?

Nutriționiștii spun că ar fi faptul că nu mai consumă alte alimente care contribuiau la balonare. Mai degrabă decât impactul benefic al acestor alimente în sine, acesta ar fi principalul motiv. Dacă dieta unei persoane conținea o cantitate mare de sare, zaharuri și carbohidrați și începe să consume mai multă brânză de vaci, legume și muștar, probabil că se simte mai bine, datorită reducerii cantității de sare și zaharuri.

”Dacă ai trecut de la a consuma o masă foarte procesată sau o masă incompletă, precum un covrig cu brânză, atunci consumul de proteine și legume bogate în antioxidanți te va face să te simți mai bine”, spune nutriționistul Jenna Hope, pentru healthine.

În plus, legumele sunt, de obicei, bogate în fibre, care promovează mișcările intestinale regulate și, implicit, reducerea balonării.

Trendul nu ar trebui să fie privit ca pe un ajutor în pierderea în greutate, ci ar trebui să constituie doar o mică parte a unei diete echilibrate în ansamblul său. În caz contrar, încurajează modelele nesănătoase de alimentație.

"Acesta este un trend ciudat care are un mesaj nesăbuit subiacent", a spus nutriționistul.

Considerați masa cu muștar și brânză de vaci o opțiune ocazională, mai degrabă, decât baza dietei voastre în ansamblu. Alegeți să aveți o dietă echilibrată, care constă în alimente proaspete și diverse, care vă vor oferi energie și vor contribui la sănătatea dumneavoastră pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel