Urmărește dezbaterea live

Sancțiuni pentru mai multe spitale din țară

Adisa Codruț |
Data publicării:

În urma anchetelor Corpului de control al Ministerului Sănătății mai multe spitale din țară au primit sancțiuni pentru nerespectarea condițiilor igienico-sanitare, a procedurilor de achiziții și a modului de organizare a activității medicale, a anunțat, luni, la Parlament, ministrul Sorina Pintea.

Unele dintre rapoartele întocmite de Corpul de Control al Ministerului Sănătății au ajuns pe masa procurorilor, a arătat Sorina Pintea.

„Am terminat și evaluarea centrelor de permanență. Până la urmă, nu cred că importante sunt rapoartele în sine, ci ceea ce urmează după ce aceste controale au fost efectuate. (...) În primul rând este vorba de nerespectarea condițiilor igienico-sanitare, proceduri de achiziții, modul de organizare a activității medicale. (...) Fiecare raport (al Corpului de control, n.r.) s-a lăsat și cu sancțiuni. Unele dintre ele au fost trimise Parchetului spre rezolvare. Acolo exista suspiciunea unei fapte penale", a spus ministrul Sărina Pintea, întrebată despre acțiunile Corpului de control, care a efectuat mai multe verificări la spitale din țară.

Ministrul Sănătății a mai precizat că se va întâlni astăzi cu toți șefii tuturor direcțiilor de sănătate publică din țară, ocazie cu care vor fi evaluați cu privire la modul în care și-au făcut datoria și vor fi analizate problemele care au apărut în județe.

Ministrul nu a precizat însă și care sunt spitalele controlate și penalizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel