Șapte pași de făcut ca să se împlinească dorințele puse de Revelion 2021

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
V-ați pus o dorință? Iată cum o puteți face să se împlinească! Foto: Pixabay
V-ați pus o dorință? Iată cum o puteți face să se împlinească! Foto: Pixabay

În noaptea de Revelion 2021 ne-am pus, mai toți, dorințe pentru anul care a început. Poate vreți să renunțați la fumat, poate v-ați propus să slăbiți, să faceți mai multă mișcare sau să călătoriți. De cele mai multe ori, aceste rezoluții par să nu devină realitate, așa că iată șapte sfaturi de la Harvard ca ele să se împlinească!

Cum vă puteți asigura că nu o să abandonați ceea ce v-ați propus de Revelion pentru anul 2021? Simplu, spun experții de la Harvard Health News! Prin crearea de noi obiceiuri.

Crearea de noi obiceiuri necesită timp și energie. Un nou comportament nu va deveni automat peste noapte, dar s-ar putea să vă bucurați de unele dintre beneficiile sale destul de repede. De asemenea, pe măsură ce începeți să faceți plimbări în mod regulat sau să vă angajați frecvent în practici de atenuare a stresului, veți descoperi că nu vă veți simți bine dacă vă opriți. Așa că, chiar dacă faceți pași mici care vi se par nesemnificativi, perseverați în direcția în care doriți să mergeți. Iată șapte sfaturi utile care vă vor ajuta să creați schimbări de lungă durată.

1. Visați grandios.

Obiectivele îndrăznețe sunt convingătoare. Doriți să participați la un maraton sau la triatlon? Să slăbiți 25 de kilograme sau suficient cât să intrați în hainele pe care le iubiți? Cu perseverență, încurajare și sprijin, o puteți face. Apoi, un scop ambițios îi inspiră adesea pe ceilalți din jurul vostru, care vă vor înveseli. Unii vor fi bucuroși să vă ajute în moduri practice, cum ar fi să s e antreneze cu dvs sau să preia sarcini pe care le făceați în mod normal, pentru a vă oferi mai mult timp liber.

2. „Împărțiți” visele mari în pași mici.

Pașii mici vă duc spre obiectivul final. Mergeți pe ideea de pariuri sigure. Fie și să ajungeți la capătul primei curse vă poate construi încrederea că veți face față sarcinilor mai dificile. Nu disprețuiți alegerile ușoare. Începeți fiecare plan prin a crea o listă că pașii pe care-i aveți de urmat, apoi bifați pe rând fiecare pas executat. 

3. Înțelegeți de ce nu puteți face o schimbare.

Până când nu înțelegeți de ce rămâneți lipit de obiceiurile și rutinele vechi, vă va fi greu să adunați suficientă energie și voință pentru a schimba ceva. Comportamentele nesănătoase precum consumul excesiv de alimente și fumatul sunt „plătite” imediat. Așadar, atunci când vreți să faceți o schimbare, acordați-vă timp să o gândiți bine. Vă creșteți șansele de succes atunci când analizați balanța între plusuri și minusuri, și când constatați că plusurile vă îndreptățesc să faceți acel pas. 

4. Faceți un angajament scris sau verbal către persoanele pe care nu doriți să le dezamăgiți.

Acest lucru vă va încuraja să treceți prin momentele dificile. Vreți mai mult sprijin? Publicați promisiunea pe Facebook, trimiteți-o pe Twitter fanilor dvs. sau căutați oameni cu obiective similare în grupuri online.

5. Premiați-vă!

Nu așteptați să ajungeți la dezideratul final, ci acordați-vă o medalie pentru fiecare pas mic făcut înainte. Vă încurajați astfel să continuați chiar dacă faceți o mică pauză pentru a recunoaște succesul, pe măsură ce bifați pași mici în drumul către un obiectiv măreț. 

6. Învățați din eșecurile din trecut.

De fiecare dată când nu reușiți să faceți o modificare, considerați-o totuși ca pe un pas înainte către obiectivul dvs final. De ce? Pentru că fiecare încercare sinceră reprezintă o lecție învățată. Când te lovești de  un prag, te oprești un moment și analizezi ce a funcționat și ce nu a funcționat. Poate că pasul era prea are? Dacă da, reveniți la o provocare mai puțin ambițioasă sau spargeți-o în pași mai mici. Spre exemplu, dacă nu puteți face o plimbare de 30 de minute, puteți însă face trei mici plimbări de câte 10 minute fiecare. Sau puteți urca și coborî pe scări 5 etaje în loc de asta. 

7. Mulțumește-ți pentru ceea ce faci.

Uitați de perfecțiune! Concentrați-vă pe finalizarea acelui maraton, nu pe alergarea lui. Dacă vă concentrați pe finalizarea cursei, cu exercițiile fizice - și cu atâtea alte obiective pe care ni le propunem - veți beneficia chiar și atunci când faceți mai puțin decât ați dorit să faceți. Orice activitate este întotdeauna mai bună decât niciuna. Dacă obiectivul vostru este ca marți să faceți un antrenament de 30 de minute la sală, dar reușiți doar 10 minute, fiți mulțumit. E și mâine o zi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel