Transplant pulmonar în regim de urgenţă. Reacție Ministerul Sănătății

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Sănătăţii a reacţionat la apelul disperat al unei mame a cărei fetiţă are nevoie urgentă de transplant de plămâni.

În situația în care există un accept prezumtiv al unei clinici din Italia, Ministerul Sănătății va relua discuțiile cu autoritățile din Italia în scopul încheierii unui acord pentru preluarea acestui caz, precum și al altor cazuri grave ale pacienților a căror viață depinde de transplantul pulmonar.

S-a primit un răspuns favorabil

În urma discuțiilor demarate cu mai multe centre de transplant pulmonar din Europa, precum cele din Ungaria, Austria și Cehia, Ministerul Sănătății a primit, în data de 17 octombrie 2018, un răspuns favorabil din partea Ungariei.

Ungaria este de acord să preia cazuri care necesită transplant pulmonar cu risc chirurgical înalt. Pentru ca acest demers să poată fi realizat, este nevoie de acordul Eurotransplant pentru ca Ungaria să preia sub tutelă țara noastră în vederea rezolvării cazurilor dificile și pentru pregătirea unei echipe de specialiști români, astfel încât pe viitor pacienții să poată fi transplantați și monitorizați în țară. În acest sens, Ministerul Sănătății a propus o întâlnire în cel mai scurt timp posibil cu reprezentanții Eurotransplant.

Mesajul Ministrului Sănătății

„Înțeleg situația disperată în care se află acest copil și, din pacate, nu este un caz singular. Facem tot ce este omenește posibil pentru ca pacienții care necesită transplant pulmonar și nu se poate soluționa în România să fie preluați de un centru cu experiență din Europa", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel