Un tip de cancer, cele mai mari șanse de vindecare. Află cum

Cătălina Burghelea / 10 ian 2019 / 18:49
Patru persoane au decedat și încă una este infectată din cauza acinetobacter, o bacterie rezistentă la antibiotice care dă des infecții nosocomiale
Patru persoane au decedat și încă una este infectată din cauza acinetobacter, o bacterie rezistentă la antibiotice care dă des infecții nosocomiale

Cancerul nu mai este mortal. Asta știm cu toții, mai ales descoperit în faze incipiente, există șanse reale de a-l combate.

Unul dintre cele mai puțin mortale tipuri de cancer, cu mari șanse de vindecare, este cancerul papilar. În urma operației și a terapiei cu iod radioactiv, acest tip de cancer tirodian se poate vindeca.

Cei mai afectați sunt, de regulă, persoanele tinere, mai des la femei decât la bărbați. În cele mai multe cazuri, cancerul papilar dă simptome, însă există și cazuri când pacienții îl descoperă la un control de rutină.

Cancerul tiroidian debutează cu apariția unor tumefieri locale și are o evoluție lentă, mai exact de la debut până la apariția primelor semne trec chiar și câțiva ani.

Principalele simptome ale bolii sunt:

- Mărirea ganglionilor limfatici cervicali sau prezența unei guși multinodulare preexistente

- Durere în gât

- Voce răgușită

- Tuse cronică, fără febră

- Dificultăți la înghițire

Dacă ai unul dintre simptomele enumerate mai sus, nu mai amâna! Mergi repede la doctor.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25