UPU Timișoara, extinderi și modernizări de peste un milion de euro

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul Județean de Urgență Timișoara. Foto: SCJUPBT
Spitalul Județean de Urgență Timișoara. Foto: SCJUPBT

Un proiect european în valoare de peste un milion de euro vizează extinderea și modernizarea UPU a Spitalului Județean din Timișoara.

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara va fi extinsă şi dotată cu echipamente medicale în cadrul unui proiect european în valoare de peste un milion de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, a declarat că a fost finalizată licitaţia pentru proiectare şi execuţie, contractul fiind semnat luni, scrie agerpres.ro.
"Valoarea contractului este de 5,1 milioane de lei cu TVA inclus, iar termenul de execuţie este de 24 de luni. Va fi un nou corp de clădire cu suprafaţa de 800 mp structurat pe trei niveluri", a spus Dobra.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, a subliniat în acelaşi context că UPU a fost modernizată în urmă cu trei ani în cadrul unui proiect de circa 400 de mii de lei, cu fonduri de la CJ.
"Este un proiect benefic pentru că vorbim de o extindere care este absolut necesară, precum şi de modernizarea şi dotarea cu aparatură medicală pentru ceea ce se doreşte a fi o UPU modernă", a punctat Craina.

Şeful UPU a Spitalului Judeţean Timişoara, dr. Mihai Grecu, a afirmat că investiţia de acum vizează trei aspecte importante, respectiv, o creştere cu aproximativ 25% a numărului de posturi de lucru, care acum este de 24 de locuri, unde pot fi asistaţi pacienţii, crearea unui circuit mai funcţional în ceea ce priveşte triajul pacienţilor, precum şi asigurarea unui confort mai bun pentru pacienţi şi aparţinători pe parcursul şederii lor în UPU.

"Mutarea spaţiilor administrative care sunt în actualul spaţiu al UPU va permite crearea a încă şase posturi de lucru. UPU asistă în jur de 74.000 de pacienţi anual. Este mult să faci asta pe un număr de 24 de posturi de lucru pe care le avem disponibile în acest moment. Aceşti pacienţi vin în medie cu cel puţin un aparţinător, deci în fiecare an, cel puţin 150 de mii de oameni trec prin UPU. Spaţiul actual s-a dovedit a fi ineficient. Ca urmare a implementării acestui proiect, vom avea un flux mai eficient al pacienţilor", a afirmat Mihai Grecu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel