Vaccinarea anti-HPV, importantă și pentru băieți. Marcelo Pascual Morales: Haideți să educăm populația, să facem să le fie mai ușor să se vaccineze

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Vaccinarea anti-HPV - Foto: Freepick
Vaccinarea anti-HPV - Foto: Freepick

Vaccinarea anti-HPV, extrem de importantă. Marcelo Pascual Morales, General Manager MSD: "Haideți să educăm populația, să facem să le fie mai ușor să se vaccineze".

"Sunt foarte fericit să am această oportunitate de a discuta mai mult despre acest subiect al vaccinării. Sunt un adept al discuțiilor și al importanței vaccinării în România și le legăturii dintre sectorul privat și al pacienților în legătură cu situația vaccinării.

Subliniez importanța vaccinării ca un mod de a preveni diverse boli. Nu este doar despre a scădea numărul celor decedați, ci si despre beneficiile economice pe care vaccinarea le aduce societății. De aceea este bine să aveam această prevenție.

Dacă vorbim în special despre HPV, în România, aveam printre cele mai mari incidențe. Cinci femei mor în fiecare zi din cauza cancerului de col uterin.

Cred că efortul făcut anul trecut de Ministerul Sănătății a fost cu adevărat remarcabil. Mai mult de 100.000 de fete au fost vaccinate în ultimii 3 ani și acesta este un lucru foarte important.

Primim cu bucurie toate noutățile și deciziile de la Minister pentru a extinde programul de vaccinare pentru femeile de până la 45 de ani și chiar și pentru băieți", a declarat Marcelo Pascual Morales, General Manager MSD, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul dezbaterii "Vaccinul, cel mai puternic stimulent al imunității".

Vaccinarea anti-HPV, importantă și la băieți. Ce putem face pentru ca oamenii să fie mai informați

 

"Cred că în termenii accesului la vaccinare, aceasta este marea problemă în întreaga Europa.

Cred că prevenirea este bună pentru societate și cred că sunt vești foarte bune că se extinde vaccinarea și la băieți. Oamenii vor învăța mai mult despre asta prin caravane și tot felul de activități. Este o creștere a numărului de vaccinări în rândul populației care cred că este o oportunitate importantă pentru România și pentru noi toți în ceea ce privește vaccinarea în lunile următoare.

Partea mai complicată este că educația și conștientizarea sunt foarte importante: cum putem intensifica comunicarea, campaniile de informare și cum putem vorbi cu băieții despre acest subiect.

Sunt multe organizații publice și private implicate în procesul de conștientizare și cred că vor ajuta în discuțiile cu băieții și cu comunitatea. Acest impact a fost demonstrat în multe țări europene, acolo unde populația este educată. Se vede efectul.

Al doilea pas important este legat de logistică: cum putem face vaccinarea mai ușoară pentru fete, femei și băieți. Identificarea problemelor de logistică pot contribui la creșterea vaccinării. Să nu punem lumea pe drumuri la farmacie, apoi la doctor, asta este foarte important", a mai spus Marcelo Pascual Morales.

"Haideți să educăm populația, să facem să le fie mai ușor să se vaccineze"

 

"Cred că extinderea numărului de profesioniști care pot prescrie vaccinul anti-HPV poate ajuta mult. Aceste doua elemente: creșterea numărului de profesioniști, cei care îl produc și care îl dau populației pentru a se vaccina vor fi foarte importante.

Vedem proiectul pilot cu vaccinul pentru gripă, care s-a desfășurat în farmacii și să sperăm că poate fi extins.

Haideți să educăm populația, să facem să le fie mai ușor să se vaccineze.

Trebuie să facem astfel încât să ne folosim de toată informația pe care o avem: ce este testul PCR, care sunt alte oportunități pe care le putem avea.

Educația și logistica trebuie să contribuie la procesul de vaccinare, mai ales că acum suntem într-un moment atât de critic și că avem oportunități grozave aici, în România, cu unul dintre cele mai bune programe pentru HPV și că știm că avem această creștere a numărului de vaccinați și o atitudine mai buna spre vaccinarea anti-HPV", a conchis Marcelo Pascual Morales.

Întrebat ce așteptări are de la autorități și dacă sunt suficiente resurse alocate în acest moment, Morales a spus că "sistemul public și privat trebuie să funcționeze împreună. Noi, ca și companie, venim cu educația și investițiile în România. Avem destul de multe soluții, am învățat mult de la celelalte țări care au acces la teste PCR avansate și putem aduce aceste soluții aici. Cred că dialogul public și privat ne va ajuta să colaborăm împreună".

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel