Vaccinul Moderna va fi administrat în Marea Britanie de la jumătatea lunii aprilie

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccinurile COVID. Foto: PIxabay
Vaccinurile COVID. Foto: PIxabay

Vaccinul Moderna va fi administrat pe teritoriul Marii Britanii din a treia săptămână a lunii aprilie, anunță oficialii englezi.

Marea Britanie va începe să administreze vaccinul anti-COVID-19 produs de compania americană Moderna de la jumătatea lunii aprilie, a declarat marţi coordonatorul campaniei britanice de vaccinare, Nadhim Zahawi, potrivit căruia programul de imunizare se află pe drumul cel bun în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor fixate de Guvernul de la Londra, informează Reuters.

Întrebat de jurnalişti dacă acest vaccin va începe să fie administrat în Marea Britanie de la jumătatea lunii aprilie, Nadhim Zahawi a răspuns afirmativ. "Va fi administrat cam din a treia săptămână a lunii aprilie", a declarat el pentru BBC TV, adăugând că este încrezător în posibilitatea ca guvernul britanic să îşi atingă obiectivul de a oferi tuturor rezidenţilor adulţi din această ţară o primă doză a unui vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii iulie.

Totodată, Nadhim Zahawi a mai spus marţi că indiferent de formatul în care Marea Britanie va emite un certificat COVID-19, acel document va trebui să îndeplinească două condiţii: să fie uşor de utilizat şi să nu discrimineze persoanele care nu sunt vaccinate. "Nu va exista o situaţie în care guvernul va permite acest lucru", a răspuns oficialul britanic atunci când a fost întrebat dacă viitorul certificat va fi discriminatoriu. 
"Fiecare poate să îşi procure un test. Nu există o discriminare din acest punct de vedere. Însă nu toată lumea poate deocamdată să se vaccineze... de aceea va trebui să analizăm toate tehnologiile disponibile, pentru a ne asigura că ele funcţionează bine împreună", a adăugat Nadhim Zahawi, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel