3 remedii naturale pentru sindromul premenstrual despre care ar trebui să știți

Pentru unele femei, simptomele sindromului premenstrual pot fi epuizante.  Din fericire, există multe remedii naturale care pot fi foarte eficiente.

 

Unele femei prezintă simptome epuizante ale sindromului premenstrual (PMS) care interferează cu funcționarea zilnică în fiecare lună. Simptomele obișnuite includ dureri de cap, balonare, anxietate, schimbări de dispoziție și depresie. Cu o gamă atât de largă de efecte, sindromul premenstrual poate fi greu de tratat. Niciun singur tratament nu este universal eficient și fiecare femeie este diferită. Multe femei caută opțiuni alternative la medicamente sau terapie cu hormoni. Cercetările au arătat că Gingko biloba, Vitex agnus castus (Mielăreaua) și Crocus sativus (șofran) asigură asigură PMS mai bună decât placebo, notează University Health News. 

# 1. Gingko Biloba

Gingko biloba a fost folosit în medicina tradițională chineză de peste 1.000 de ani. Semințele și frunzele plantei sunt de obicei folosite și s-a dovedit a fi sigure și bine tolerate în studiile umane. Este adesea folosit pentru a trata simptomele sindromului premenstrual, iar multe studii au confirmat eficacitatea acesteia. a fost mai eficient decât placebo în reducerea severității generale a simptomelor, precum și a simptomelor fizice și psihologice.

Cercetătorii consideră că gingko biloba mărește eliberarea și scade recaptarea anumitor neurotransmițători, care îmbunătățesc starea de spirit și simptomele depresiei, ambele caracteristice sindromului premenstrual. Mai mult, conține bioflavanoide, care modulează stresul și ajută la ameliorarea anxietății. De asemenea, are un efect antiinflamator și îmbunătățește circulația sângelui, ambele mecanisme care ajută la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual.

# 2. Vitex agnus castus

Mielăreaua (Chasteberry) este fructul uscat, copt din planta Vitex agnus castus. Un studiu a constatat că Mielăreaua era la fel de eficientă ca fluoxetina, unul dintre cele mai eficiente produse farmaceutice utilizate pentru tratarea sindromului premenstrual, pentru reducerea atât a simptomelor fizice cât și psihice. O revizuire sistematică a concluzionat că, în toate studiile, efectul acesteia era superior celui placebo în ameliorarea simptomelor.

Unele simptome ale sindromului premenstrual pot fi asociate cu niveluri crescute ale hormonului prolactină, care apare înainte de menstruație. Mielăreaua (Chasteberry) influențează activitatea dopaminei, un neurotransmițător important și, în acest sens, poate inhiba activitatea prolactinei. Chasteberry poate afecta, de asemenea, sistemul de opiacee, care reglează percepția durerii, starea de spirit și pofta de mâncare. O reducere a activității opiacee este adesea observată la sindromul premenstrual. Un studiu recent a descoperit că (Chasteberry) poate interacționa cu anumiți receptori de opiacee din creier, contribuind la creșterea activității opiacee

# 3. Crocus Sativas

Crocus sativas este o floare din care provine șofranul de condimente. Într-un studiu realizat în 2008, cercetătorii au dat 50 de femei cu sindrom premenstrual, fie 15 mg de extract de C. sativus de două ori pe zi, fie placebo. O reducere semnificativă a simptomelor a fost observată în grupul tratat pe parcursul celor două cicluri menstruale care au urmat. Deși este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege efectele acestui extract de plante, cercetătorii știu că are o capacitate antidepresivă, datorită capacității sale de a efectua activitatea serotoninei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel