5 lucruri pe care ar trebui să le faci zilnic pentru dinți sănătoși, potrivit unui dentist holistic

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Dinți sănătoși
Dinți sănătoși

Un dentist holistic din News York explică ce am putea face pentru o dantură mai sănătoasă. 

Având o abordare holistică a practicii sale personale de sănătate orală și stomatologie, Heather Kunen, dentist holistic, oferă oamenilor din zona New York motive să zâmbească. Iată recomandările ei:

Clătiți gura cu apă de gură

Clătirea dinților cu apă de gură după mese pentru a neutraliza mai rapid nivelul pH-ului oral este foarte importantă. Mulți oameni nu realizează că de fiecare dată când mănâncă, nivelul pH-ului scade în gură. Această scădere a pH-ului (care durează aproximativ 20 de minute) creează un mediu acid care face dinții mai vulnerabili la carii.

Limitați perioada în care mâncați

Dacă vă place să gustați frecvent câte ceva, încercați să limitați perioada de timp în care mâncați pentru a menține acea scădere a pH-ului cât mai scurtă posibil.

Termenul „dentist holistic” a ajuns să fie asociat cu tendințe precum pasta de dinți cu cărbune, folosirea uleiului și mișcarea anti-fluor, iar societatea se îndepărtează de orice lucru artificial, progresele importante în stomatologia modernă fiind stigmatizate pe nedrept.

Periați dinții mai bine

Cele mai mari sfaturi pe care le dă dentistul holistic pentru menținerea celui mai sănătos zâmbet posibil este să fii minuțios și consecvent cu rutinele de periaj și ață dentară (ar trebui periați dinții cel puțin două minute de două ori pe zi) și să ajungi la toate suprafețele dinților și a gingiilor  cu periuța de dinți (30 de secunde pe cadranul gurii). Periajul prea puternic poate duce adesea la deteriorare și chiar la recesiune gingivă. În schimb, puteți încercați cercuri blânde de-a lungul liniei gingiilor pentru a elimina bacteriile care s-au acumulat.

Îmbunătățiți-vă zâmbetul

O doză de 400 de miligrame de magneziu și vitamina B2 zilnic contribuie la prevenirea migrenelor, dar pe lângă asta, dozele sunt benefice și pentru sănătatea orală: o deficiență de vitamina B este legată de afte, iar unele studii au descoperit un risc mai mare de boli parodontale în cei care nu primesc suficient magneziu.

Evitați stresul

Un sistem imunitar slăbit, care poate fi cauzat de stres, poate duce la o incidență mai mare a herpes, ulcere bucale și chiar infecții fungice bucale. O modalitate de a elimina stresul este prin exerciții fizice regulate. Chiar și mersul pe jos este suficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel