Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi

sorici de porc Ce trebuie să știi despre șorici. Cât de sănătos este acest aperitiv. - FOTO: Captură YouTube@Simplu ca Buna Ziua

Ce trebuie să știi despre șoriciul de porc. Cât de sănătos este acest aperitiv. 

Pe timpul iernii, mesele tradiționale românești se umplu de preparate din porc, dar există un ingredient care merită atenția tuturor: șoriciul. Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă această gustare, subliniind beneficiile sale pentru sănătate și siluetă.

Ce este șoriciul și cum se prepară corect

Șoriciul de porc conține o cantitate importantă de grăsimi, în special grăsimi saturate. Poate fi consumat cu moderație și integrat într-o dietă echilibrată și sănătoasă. Șoriciul de porc este bogat în grăsimi, în special grăsimi saturate, și conține proteine. Totuși, în general, nu reprezintă o sursă semnificativă de nutrienți esențiali, conform Healthline.

"Șoriciul este pielea porcului care se pârlește și se curăță bine de grăsime. Se dă cu sare și se taie în șuvițe subțiri", explică dr. Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

 Preparat astfel, șoriciul devine o gustare crocantă și delicioasă, potrivită pentru mesele de iarnă.

Beneficiile pentru sănătate și dietă

Șoriciul este o sursă concentrată de colagen, perfect compatibil cu organismul uman. Are sub 10% grăsime și 20% proteine, ceea ce îl face potrivit pentru dietele proteice sau ketogenice.

"Cu numai 160 de calorii la 100 de grame, șoriciul este o gustare de iarnă potrivită atât pentru siluetă, cât și pentru sănătate", afirmă dr. Mihaela Bilic.

Cum se consumă șoriciul

Șoriciul se potrivește de minune cu vinul sau țuica fiartă și poate completa diverse preparate tradiționale din porc, de la tobă și lebăr, până la piftie. Gustul său intens și textura crocantă îl fac ideal pentru aperitive festive sau pentru gustări rapide, nutritive și sățioase.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

URMĂREȘTE-NE ȘI PE:
Articole similare