6 metode de a folosi berea la treburile casnice. Cum te poate ajuta berea să previi un incendiu

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:

Cum te poate ajuta berea să previi un incendiu și să ai un păr strălucitor.

Berea ascunde multe secrete. Ne demonstrează că are și alte aptitudini, fiind un ingredient versatil care poate face minuni într-o varietate de situații.

Vezi și: 7 alimente ideale pentru a pierde surplusul de greutate după sărbători

Stingerea focului

Atunci când te afli în preajma unui foc de tabără sau a unei petreceri cu grătar, berea poate deveni un aliat neașteptat. Dacă lucrurile scapă de sub control și nu ai un extinctor la îndemână, poți folosi o sticlă de bere. Trebuie doar să agiți bine sticla și să o deschizi, iar jetul de bere va ajuta la stingerea flăcărilor, potrivit Greenmatters.

Un păr strălucitor

Proprietățile berii pot face minuni și pentru părul tău. Fierbe un sfert de sticlă de bere într-un ibric pentru a elimina alcoolul. Adaugă lichidul rezultat la șamponul tău obișnuit. Spălarea părului cu acest amestec îi va conferi un aspect mătăsos și strălucitor.

Stropirea plantelor

Berea nu este doar prietenoasă cu tine, ci și cu plantele tale. Umple o sticlă cu pulverizator reutilizabil cu bere și folosește-o pentru a stropi plantele afectate de creșterea fungilor. Aceasta poate fi o soluție eficientă și naturală pentru protejarea grădinii tale.

Curățarea bijuteriilor și oalelor

Datorită acidității sale, berea poate fi folosită pentru curățarea bijuteriilor sau a obiectelor din metal care au devenit terni sau ruginiți. Înmoaie obiectele într-un vas cu bere timp de câteva ore, apoi șterge-le pentru a le reda strălucirea.

Înlăturarea petelor de cafea

Dacă ai o pată de cafea pe haină, nu este nevoie să te bazezi doar pe produsele de curățare obișnuite. Berea poate fi o soluție bună. Toarnă câteva picături de bere pe pată și masează ușor. Repetă procesul până când pata dispare.

Gătirea cu bere

Berea nu complementează un preparat, ci poate fi și un ingredient minunat pentru a găti. Poate fi folosită pentru a aroma carnea sau pentru a găti fructe de mare la aburi. Adăugată în aluatul de clătite, berea conferă acestora o textură pufoasă.

Vezi și: De ce îți simți mâna amorțită. Poate fi un semn al unei boli grave

Berea se dovedește a fi mult mai mult decât o simplă băutură răcoritoare. Cu aptitudinile sale neașteptate, poate deveni un aliat de încredere în gospodărie, în ritualurile de îngrijire personală și chiar în bucătărie. Așadar, data viitoare când vei deschide o sticlă de bere, ia în considerare și aceste alternative inedite care îți pot simplifica viața în mod surprinzător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel