7 alimente ideale pentru a pierde surplusul de greutate după sărbători

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
7 alimente foto:Freepik
7 alimente foto:Freepik

Sărbătorile aduc deseori un surplus de greutate pe care îl poți elimina prin sport și printr-o alimentație corectă.

Sărbătorile aduc deseori un surplus de greutate pe care îl poți elimina prin sport și printr-o alimentație corectă. Probabil că în această perioadă nu mai vrei să vezi friptură de porc și sarmale în fața ochilor. Organismul simte nevoia de mâncăruri ușor de digerat.

Următoarele 7 alimente sunt ideale pentru a reveni la forma fizică de dinainte de Crăciun:

Carnea slabă

Carnea slabă poate reduce eficient foamea și pofta de mâncare între mese. Puiul, curcanul sau bucățile cu conținut scăzut de grăsimi de carne roșie au puține calorii, dar sunt încărcate cu proteine. De exemplu, 113 grame de piept de pui gătit conțin aproximativ 163 de calorii și 32 de grame de proteine.

S-a constatat că un aport insuficient de proteine ​​ar putea crește foamea și pofta de mâncare. Într-un studiu recent, persoanele care au mâncat o masă bogată în proteine, inclusiv carne, au consumat cu 12% mai puține alimente ca și greutate la cină decât cei care au mâncat o masă bogată în carbohidrați, fără carne.

Ouă

Ouăle au un conținut scăzut de calorii, dar sunt bogate în nutrienți vitali. Un singur ou mare are aproximativ 72 de calorii, 6 grame de proteine ​​și o gamă largă de vitamine și minerale importante. Într-un studiu care a implicat 30 de persoane, cei care au mâncat ouă la micul dejun în loc de covrigi au experimentat o senzație mai mare de sațietate și au consumat cu 105 mai puține calorii mai târziu, în cursul zilei. Alte studii au observat că un mic dejun bogat în proteine încetinește golirea stomacului și reduce nivelul de grelină, hormonul responsabil de foame.

Pește

Peștele este bogat în proteine ​​și grăsimi sănătoase pentru inimă. De exemplu, o porție de cod de 85 de grame oferă 13 grame de proteine ​​și sub 60 de calorii. În plus, proteinele din pește pot fi deosebit de benefice pentru reducerea nivelului de foame și a apetitului.

În timp ce peștii slabi precum codul și halibutul au cele mai puține calorii, peștii cu mai multe calorii, precum somonul și macroul, furnizează acizi grași omega-3 necesari pentru sănătatea generală.

Legume

Datorită conținutului lor ridicat de proteine ​​și fibre, leguminoasele precum fasolea, mazărea și lintea pot fi incredibil de sățioase. O cană (aproximativ 200 de grame) de linte gătită oferă aproximativ 230 de calorii, precum și 15,6 grame de fibre și aproape 18 grame de proteine.

Patruzeci și trei de tineri au participat la un studiu în care s-a ajuns la concluzia că o masă bogată în proteine ​​cu fasole și mazăre a crescut senzația de sațietate și a redus pofta de mâncare și foamea mai mult decât o masă bogată în proteine ​​cu carne de vițel și porc. De asemenea, s-a raportat că subiecții s-au simțit cu 31% mai săturați după ce au mâncat leguminoase, în comparație cu mesele bogate în carbohidrați din paste și pâine.

Semințe de chia

Semințele de chia conțin o cantitate mare de proteine ​​și fibre într-un număr redus de calorii. O porție de aproximativ 30 de grame de astfel de semințe oferă 138 de calorii, 4,7 grame de proteine ​​și 9,8 grame de fibre.

Semințele de chia sunt deosebit de bogate în fibre solubile, un tip de fibră care absoarbe lichidul și se umflă în stomac pentru a promova senzația de sațietate. Pot absorbi de 15 ori greutatea lor în apă, mișcându-se încet prin tractul digestiv și dându-ți senzația că ești „plin”. Cine consumă iaurt cu semințe de chia simte mai puțină nevoie de a mânca dulce.

Pepene verde

Pepenele verde are un conținut ridicat de apă și număr minim de calorii. Aproximativ 150 de grame de pepene verde tăiat cubulețe conține 46 de calorii, alături de un sortiment de micronutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele A și C.

S-a demonstrat că prin consumul acestui tip de pepene se obține o senzație de sațietate similară cu cea oferită de alimentele cu densitate ridicată de calorii. Este ideal ca alimentația sănătoasă să fie combinată cu mișcarea. Dacă stai pe scaun și bagi un cod promoțional la pariuri pentru fonduri suplimentare, te distrezi, dar nu slăbești.

Fructele de pădure

Fructele de pădure (inclusiv căpșuni, afine, zmeură și mure) sunt încărcate cu vitamine, minerale și antioxidanți care îmbunătățesc sănătatea. De pildă, 150 de grame de afine furnizează doar 86 de calorii, dar conține 3,6 grame de fibre.

În același timp, fructele de pădure sunt o sursă excelentă de pectină, un tip de fibre alimentare despre care s-a demonstrat că încetinește golirea stomacului și crește senzația de sațietate atât la oameni, cât și la animale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel