6 semne ale cancerului vulvar pe care orice femeie trebuie să le știe

Dureri de cap
Dureri de cap

Cancerul Vulvar este unul dintre cele mai rare tipuri de cancer la femei, dar această afecțiune despre care se vorbește mai puțin are încă peste 1.000 de cazuri diagnosticate în Marea Britanie în fiecare an. Cu una din șapte femei care nu pot numi un singur cancer ginecologic, nu este de mirare că puțini cunosc simptomele cancerului vulva sau factorii de risc ai afecțiunii.

Tracie Miles, asistenta ginecologică și medicul Harley Street, Dr. Pixie McKenna, analizează semnele, simptomele și opțiunile de prevenire a cancerului de vulvar, notează Womens Health Magazine. 

Ce este cancerul vulvar?


Cancerul vulvar afectează pielea organelor genitale externe ale unei femei. „Aceasta include labiile care înconjoară vaginul - cele două buze interioare (labia minora) și două buze exterioare (labia majora), clitorisul și glandele Bartholin", explică Miles.

Forma pre-canceroasă a afecțiunii - neoplazia intraepitelială a vulvei (VIN), în care celulele din vulvă sunt anormale - tinde să fie diagnosticată la femeile cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani. Această formă precanceroasă nu înseamnă neapărat că veți primi cancer vulva, dar se poate transforma într-un cancer, deci trebuie monitorizat îndeaproape.

„Multe dintre stadiile pre-canceroase ale cancerului vulvei pot fi tratate dacă sunt depistate suficient de devreme, deci este important să fie conștienți de semnele și simptomele bolii", spune Miles.

„Modificările pre-canceroase cunoscute sub numele de VIN 1, 2 sau 3 (clasificate după severitate) pot fi tratate prin intervenții chirurgicale minore ale pielii sau tratamente topice și monitorizate.

6 semne de cancer vulvar

În ciuda faptului că este un cancer mai puțin cunoscut, este important să recunoști orice modificare a vulvei tale. „Majoritatea femeilor nu își inspectează vulva și chiar dacă o fac, majoritatea nu știu ce este normal", spune McKenna.

Potrivit lui Miles, semnele cheie și simptomele cancerului de vulvă includ următoarele:

1 / Modificări ale aspectului pielii vulvei

Este important să fiți conștienți de modificările pielii. Aceasta pot include modificări ale texturii sau culorii, precum și iritații, ulcerații și îngroșări, pete roșii, albe sau întunecate și piele ruptă și care nu se vindecă.

2 / Vulva durereroasă

Uneori, acest lucru se poate prezenta ca un disconfort.

3 / O mâncărime

Desigur, mâncărimea poate fi cauzată de alte afecțiuni, dar mereu merită să fie verificat.

4 / O durere sau o creștere vizibilă pe pielea vulvei

Acest lucru poate crește, mâncărime, durere sau sângerare.

5 / O aluniță pe vulvă

Observați orice schimbare de formă sau culoare a alunițelor pe care le aveți pe vulvă.

6 / O umflătură

Verificați dacă există o umflătură pe care nu sunteți obișnuit să o aveți acolo..

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel