5 lucruri pe care să le știi înainte să faci Pilates. Care sunt diferențele între Pilates la saltea sau la aparate

Ana-Maria Bugiu |
Data actualizării: | Data publicării:
pilates foto:freepik@senivpetro
pilates foto:freepik@senivpetro

5 lucruri pe care să le știi înainte să faci Pilates. Dacă încerci să afli care metodă este cea mai potrivită pentru tine, citește acest articol și vei putea trage o concluzie la final.

Dacă te-ai gândit să începi să faci Pilates, dar nu ești sigur dacă este pentru tine, acest articol este pentru tine.

Vezi și: Planta care poate trata insomnia și îmbunătățește memoria. Este folosită de generații întregi ca remediu natural

1. Dacă încerci să afli care metodă este cea mai potrivită pentru tine, clasele de Pilates pe saltea se bazează în mare măsură pe greutatea corpului tău, iar clasele de Pilates pe aparat de reformer depind mai mult de echilibru, deoarece ești susținut de un sistem pe arcuri. Nu există nicio regulă când vine vorba de alegerea unei clase în detrimentul celeilalte - dacă te-ai recuperat recent după un accident, reformerul poate fi o alegere excelentă, deoarece nu trebuie să te bazezi exclusiv pe greutatea corpului tău pentru a te susține. 

2. Pilates-ul se bazează pe repetiție și consecvență

Pilates-ul se concentrează cu adevărat pe întărirea și întinderea grupelor musculare individuale, în loc să faci cât mai multe exerciții într-un timp scurt și în același timp. Există grupuri stabilite de exerciții pe care se bazează toate clasele de Pilates, ceea ce înseamnă că vei ști la ce să te aștepți când intri într-o clasă. În timp, vei deveni familiar cu ele și vei putea să treci la următorul prag când este momentul potrivit pentru tine.

3. Vei simți arderea în timpul clasei și s-ar putea să simți durerea a doua zi

Vestea bună este că asta înseamnă că lucrezi corect și devii mai puternic din punct de vedere a musculaturii.

4. Pilates-ul este mai mult decât un antrenament fizic

Pilates-ul este mult mai mult decât un simplu antrenament fizic. Este o experiență care îți întărește corpul, mintea și sufletul. Fie că alegi să faci Pilates pe saltea sau la aparat de reformer, vei descoperi că această practică îți aduce mult mai mult decât un corp tonifiat și o postură îmbunătățită.

5. Este vorba despre distracție, zâmbet și mișcare a corpului

Vezi și: Cartofii mov, beneficii uimitoare. Sunt mai nutritivi decât cartofii obișnuiți

La sfârșitul zilei, Pilates-ul este despre sărbătorirea a ceea ce poate face corpul tău! Este vorba despre găsirea bucuriei în mișcare, zâmbind și luându-ți timp pentru tine în fiecare săptămână pentru a te dedica stării tale de bine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel