7 remedii naturale care te scapă de căpușe

Angela Sabău |
Data publicării:
Sezonul capuselor face victime
Sezonul capuselor face victime

Sezonul căpușelor este aproape. Iată șapte remedii și strategii naturale și eficiente pentru a îndepărta acești paraziți, fără a folosi substanțe chimice dăunătoare.

Mulți dintre noi au avut deja „întâlniri”, chiar dacă au fost doar într-o plimbare în parc. 
Prevenirea este cea mai bună modalitate de a evita înțepătura lor și efectele devastatoare ale bolii Lyme și ale altor boli transmise de căpușe, cum ar fi febra petelor de pe Muntele Stâncos, encefalita Powassan, babezioza, ehrlichioza și anaplasmoza, pentru a numi doar câteva, care pot fi transmise prin mușcături de căpușe.

1. Spray-ul cu ulei de cedru
Uleiul de cedru este un agent anti-căpușe natural, netoxic și împotriva insectelor. Poate fi pulverizat direct pe haine și piele. Este sigur pentru utilizare la oameni și animale de companie. Uleiul de cedru nu numai că respinge căpușele și alte insecte iritante, dar le ucide. 

2. Repulsor de căpușe și insecte de casă
Încercați această rețetă simplă. Doar amestecați și aplicați pe pielea expusă înainte de a ieși în aer liber:
9 picături de ulei esențial de citronella
6 picături ulei esențial de arbore de ceai
6 picături uleiuri esențiale de mentă
1 lingură ulei de migdale sau ulei de jojoba

3. Ulei de eucalipt
Uleiul de eucalipt este cunoscut ca un agent de respingere și ucigaș eficient. Combinați doar 10-15 grame de apă purificată sau distilată într-o sticlă mică de pulverizare împreună cu 20 de picături de ulei esențial de eucalipt. Agitați înainte de utilizare și pulverizați pe piele, manșete și pantofi. Este sigur pentru utilizare la câini (uleiul de eucalipt trebuie diluat cu apă înainte de aplicare pe câini).

4. Ulei de Neem
Neem oil este folosit ca remediu natural pentru respingerea și îndepărtarea căpușelor. Pentru utilizare, adăugați câteva picături în palma mâinii și frecați pe pielea expusă. De asemenea, poate fi diluat și amestecat cu migdale sau alt ulei volatil. Când este diluat, este sigur pentru câini. Pentru a elimina o căpușă, aplicați o picătură sau două de ulei de neem direct pe căpușă și se va extrage rapid.

5. Oțet de mere
Acest minunat remediu natural ajută și la respingerea căpușelor. Următoarea soluție poate fi pulverizată pe îmbrăcăminte și pe pielea expusă, chiar și pe mobilierul de gazon. Combinați următoarele într-o sticlă de pulverizare:
2 căni de apă
4 linguri de oțet de mere
2 linguri de ulei de neem organic

6. Anumite uleiuri esențiale de aromoterapie
Nu numai că miroase grozav, dar sunt, de asemenea, cunoscuți că sunt repelenți naturali pentru căpușe. Căpușele urăsc mirosul de lămâie, portocală, scorțișoară, lavandă, mentă și mușcată, astfel încât evită să se agațe de orice lucru care miroase astfel. Oricare dintre acestea sau o combinație poate fi utilizată în spray-uri DIY sau adăugată la uleiul de migdale și frecată pe pielea expusă. Vă recomandăm să utilizați uleiuri esențiale organice 100% certificate în oricare dintre amestecurile de mai sus, notează farmesalmanac.

7. Mâncați usturoi!
Știm cu toții că usturoiul are beneficii excelente pentru sănătate și acum putem adăuga încă un motiv pe listă. Consumul regulat de usturoi (sau capsule de usturoi) reduce riscul mușcăturilor de căpușe. Usturoiul determină corpul să elimine un miros pe care căpușele îl urăsc.

Atenționări:
1. Nu este recomandat să hrăniți cu usturoi animalele de companie - discutați cu medicul veterinar.
2. Uleiurile esențiale nu sunt recomandate pentru utilizare la pisici. Vă rugăm să consultați medicul veterinar despre controlul eficient al puricilor și căpușelor pentru pisici.
3. Diluați întotdeauna soluțiile înainte de a le aplica pe câine. 
Apucați rola de scame (luați-o cu dvs. la ieșiri!). O rolă de scame cu bandă lipicioasă este excelentă pentru a ridica căpușe de orice dimensiune de pe piele și îmbrăcăminte. Purtați una cu dvs. Și rulați-o periodic pe piele și pe haine (și blana animalului de companie).
1. Aruncați-vă hainele într-un uscător fierbinte timp de 10 până la 15 minute pentru a ucide orice căpușe.
2. Efectuați o verificare completă asupra dvs., a membrilor familiei și a animalelor de companie. Periați-vă părul și faceți duș. Clătiți animalele de companie folosind furtunul exterior înainte de a intra în interior.

Dacă, totuși, ați fost mușcat de o căpușă, prezentați-vă la medic pentru a o extrage în siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel