8 manageri în 10 luni, la Spitalul de Piatra Neamț

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Spitalul Județean Piatra Neamț    Foto: facebook.com/sjuneamt
Spitalul Județean Piatra Neamț Foto: facebook.com/sjuneamt

În doar 10 luni, la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț - unde tocmai s-a produs un incendiu comparabil cu cel de la Colectiv - s-au perindat 8 manageri! Printre ei, și un fost șef la Pompe Funebre. Ei au fost numiți, rând pe rând. 

Spitalul Județean Piatra Neamț este intens disputat politic și asta de ai bine de un an. Și de fiecare dată mizeria ieșită la iveală a fost ascunsă sub preș. 

La jumătatea lunii decembrie 2019, manager a fost Codruț Munteanu, care și-a dat demisia din cauza unui scandal cu conducerea Consiliului Județean, al cărei șef, Ionel Arsene. 

Într-un interviu din aprilie anul curent el explica că la Spitalul Județean Neamț „este o situație extrem de delicată și de periculoasă. Vă reamintesc că în martie-aprilie 2019, când am avut acel control încrucișat de la DSP Vaslui, s-a spus clar că Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț este Bombă Biologică”. 

O zi după demisia sa, a fost numit manager interimar Alexandru Juncu, medic de profesie, care a deținut funcția 3 luni fără două zile (19 decembrie 2019 - 17 marte 2020). După care a demisionat. 

În exact aceiași zi, adică pe 17 martie 2020, era numit un alt manager interimar, Toader Mocanu, dar acesta n-a rezistat în scaun nici măcar două săptămâni pline, după care a demisionat „din motive medicale” la 3 aprilie. 

Consiliul Județean l-a „uns” manager interimar, tot în aceeași zi, pe Florin Ionuț Apostoae, care anterior fusese managerul Spitalului Orășenesc Târgu-Neamț.

Fix 6 zile – adică până pe 9 aprilie - a rezistat Apostoae în funcția de manager, iar lui i-a venit „de hac” însuși ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care l-a revocat scurt pentru că nu coordona cum trebui pacienții COVID-19. 

Din secunda următoare, a fost numită manager interimar dr Daniela Macroci, unul din medicii epidemiologi din cadrul DSP Neamț, care se întorcea din detașarea la Spitalul Județean Suceava. 

Ea a fost manager interimar din 9 aprilie, până în 17 mai, când ministrul Sănătății Nelu Tătaru pune de la București noul șef: acesta a devenit repede faimos pentru că se ocupa de pompe funebre! Numirea lui Marius Ghineț a provocat un uriaș scandal și o luptă „pe viață și pe moarte” între taberele politice din județ, ajutate din plin și de la București. 

Ghineț, patronul de firme funebre, abia a apucat să se așeze la birou pentru că în doar 3 zile, l-a schimbat din funcție președintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene. 

Pe 21 mai, la cârma Spitalului Județean Piatra Neamț a fost numit Silviu Verzea, medic primar chirurgie general, care a rezistat în funcție până la 8 octombrie, când a demisionat după ce în presă au apărut o serie de imagini cu pacienți vârstnici care așteptau în frig să li se facă test pentru COVID-19.mandatul său interimar oricum expira la finalul lui octombrie, așa că înlocuitorul a fost instalat pe 28 octombrie. Actualul manager este Lucian Micu, fost primar al municipiului Roman care nu a mai avut voie să candideze din motive de incompatibilitate!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel