8 uleiuri esențiale pentru perioada sărbătorilor. Spiritul Crăciunului în fiecare cameră

Vlad Crăciunoiu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Freepick @KamranAydinov
Foto: Freepick @KamranAydinov

Descoperă cele mai populare arome tradiționale care te fac să te gândești la copilăria din perioada sărbătorilor.

Mirosurile de Crăciun, inclusiv cele de portocale, sarmale și vin fiert, sunt memorabile și adaugă magia Crăciunului în casele românilor. Uleiurile esențiale, în special cele de Crăciun, pot transforma casele într-un tărâm al minunilor festive fără a fi nevoie să coci sau să faci coronițe, ceea ce le face un duo ideal.

Toată lumea așteaptă cu nerăbdare selecția delicioasă de alimente și băuturi disponibile pe tot parcursul sezonului de Crăciun.

Și amintirea acestor arome culinare este cea care se agață de noi mult timp după ce sărbătorile s-au încheiat, oferindu-ne ceva la care să ne gândim cu nerăbdare până la sfârșitul lunii decembrie a anului următor.

Cu ajutorul uleiurilor esențiale, poți recrea unele dintre acele mirosuri și îți poți transforma casa într-un mic paradis de Crăciun în acest an. 

Scorțișoara

Uleiul esențial de scorțișoară are un miros tradițional de Crăciun care umple orice încăpere de confort și căldură, ceea ce îl face ideal pentru lunile de iarnă.

Studiile au arătat că uleiul de scorțișoară, un ulei străvechi folosit de secole de terapeuți, fitoterapeuți și vindecători, poate oferi și o serie de alte avantaje, printre care:

Caracteristici antioxidanteCaracteristici care inhibă dezvoltarea ciupercilor

Pentru a crea un miros mai blând în aer, încearcă să pulverizezi ușor decorațiunile (cum ar fi conurile de pin și coronițele) cu ulei din scoarță de scorțișoară.

Pentru acele după-amiezi confortabile petrecute în interior, departe de frig, folosește un difuzor care va permite parfumului să persiste și va ajuta la crearea unei ambianțe mai liniștitoare.

Uleiul esențial de scorțișoară oferă confort instantaneu și o aromă liniștitoare, care amintește de Crăciun, ceea ce îl face un companion ideal pentru nopțile confortabile de iarnă și băuturile calde.

Tămâie

Mulți dintre noi asociază imediat tămâia cu darurile de aur, tămâie și smirnă pe care Cei Trei Magi le-au oferit lui Iisus Hristos - despre care se crede că s-a născut în ziua de Crăciun.

Cândva se credea că este un mijloc de a stabili o legătură între tărâmul spiritual și cel material. Astăzi, aromaterapia îl folosește pentru a încuraja seninătatea, relaxarea și pacea interioară.

Acest ulei esențial tradițional este cald, fermecător și lemnos și vă va pune instantaneu în starea de spirit pentru sărbători. Este cunoscut pentru că are proprietăți calmante, contemplative, care promovează respirația profundă și relaxarea.

Mir

Pe lângă tămâie, Iisus a primit în dar și smirnă când s-a născut. În Egiptul Antic, uleiul esențial de mir era folosit pe scară largă din mai multe motive, de la produse cosmetice pentru femeile aristocrate până la îmbălsămarea mumiilor.

Se presupune că ajută la limpezirea minții, la eliminarea emoțiilor rele și la liniștirea sufletului - exact ceea ce ai nevoie în timpul sezonului agitat al sărbătorilor.

Brad

Nimic nu se compară cu aroma unui brad de Crăciun natural atunci când vine vorba de cele mai festive arome.

Acesta motivul pentru care atât de mulți dintre noi aleg un brad natural, conform Holland & Barett.

Acest ulei esențial de brad te poată ajuta să te simți festiv chiar dacă nu ai un brad natural acasă în acest Crăciun.

Acest ulei esențial este extras din ramurile și acele de brad siberian sălbatic, captând aromele clare ale acestui arbore veșnic sofisticat.

Nucșoară

Una dintre cele patru mirodenii de Crăciun, alături de ghimbir, cuișoare și scorțișoară, este nucșoara.

Este folosită în multe rețete de sărbători, inclusiv în chai latte, prăjituri, torturi și lichior de ouă.

Simte mirosurile tuturor produselor de patiserie preferate de sărbători fără a fi nevoie să scoți uleiul esențial de nucșoară și bolul de amestecare.

Combină aromele a două dintre cele mai festive parfumuri disponibile: portocală dulce și nucșoară prăjită, cu un strop de geraniu echilibrat pentru o măsură bună.

Portocală

Aroma picantă a portocalei este un parfum de sărbători bine cunoscut. Este renumită pentru faptul că are o personalitate veselă, optimistă, care este garantat că promovează fericirea.

Uleiul esențial de portocală se îmbină minunat cu tămâia și ghimbirul, așa că încearcă să le combini pe cele trei pentru un amestec de uleiuri esențiale de Crăciun cu triplă putere.

Cuișoare

Cuișoarele sunt delicioase în turtă dulce, jambon și vin fiert. Acestea ajută la clarificarea simțurilor, în special în lunile de iarnă, în preajma Crăciunului. Acestea sunt calde și bogate, picante și dulci.

Pin

Uleiul esențial de pin miroase bine și te face să te gândești imediat la pomii veșnic verzi, care sunt, desigur, ceea ce mulți oameni aleg pentru pomul de Crăciun.

Se presupune că ajută la claritatea mentală și la atenție, ceea ce ar putea fi de ajutor cu toată nebunia care vine odată cu Crăciunul.

În timpul sărbătorilor, acest ulei esențial de pin 100% pur vă poate ajuta să rămâneți calm, calm și concentrat.

Uleiurile esențiale au demonstrat că sunt mai mult decât simple mirosuri plăcute - ele pot deschide ușile către amintiri prețioase, o atmosferă de bucurie și o stare de bine generală. Aceste esențe naturale oferă o fuziune distinctă de tradiție și bunăstare, fie că dorești să ridici moralul cu parfumul energizant al mentă și al citricelor, fie că dorești să infuzezi casa cu aroma reconfortantă a scorțișoarei și a cuișoarei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel